Ny kampagne - Pas på tricktyven!

Ny kampagne - Pas på tricktyven!
Foto: Politi.dk
Ny kampagne - Pas på tricktyven!
Politi og retten:

Midt- og Vestjyllands Politi sætter i uge 26 og 27 fokus på tricktyveri på gadeplan med kampagnen Pas på tricktyven!

Det er sommer og selvom solen ikke har været så stabil, er årstiden alligevel ensbetydende med flere handlende i gadebilledet i de midt- og vestjyske byer. Det ved tricktyvene, der holder af store handelsdage, hvor det er let at aflede folks opmærksomhed og liste pung eller hævekort op af lommer og tasker.

"Det er dybt krænkende og utrygt for en borger, når vedkommende er blevet franarret sine penge eller hævekort. Vi vil derfor med denne kampagne give folk gode råd til, hvordan de kan undgå at blive offer for en tricktyv og hvad de skal gøre, hvis skaden er sket", forklarer politiinspektør Claus Nørgaard.

Midt- og Vestjyllands Politis analyser viser, at tricktyveri ofte foregår op imod helligdage og i ferier, hvor mange mennesker er ude for at handle i butikkerne. Der er også flere anmeldelser om tricktyveri i løbet af ugens store handelsdage  – især fredag og lørdag.

I årene 2010 til 2014 er der her i politikredsen indgivet 7600 anmeldelser om tyveri fra lomme, taske eller bagage og tricktyveri på gadeplan. Analysen viser også, at disse tyverier ofte foregår på et tidspunkt, hvor de fleste er på arbejde, og at de forurettede ofte er ældre borgere mellem 63 og 79 år.

Midt- og Vestjyllands Politi har trykt små plakater, der kan udleveres til borgerne eller de foretningsdrivende, som dermed også har mulighed for at være med til at forebygge tyveri på gadeplan. Plakaterne er desuden til ære for egnens turister oversat til både tysk og engelsk. Ud over plakater om forebyggelse af tricktyveri vil Midt- og Vestjyllands Politi også reklamere for de præventive budskaber på politiets egen hjemmeside og på twitter, så de gode råd når så bredt ud til borgerne som muligt.

Gode råd

  • Gå aldrig med mange penge på dig.
  • Opbevar dine penge eller din pung tæt på kroppen - gerne i inderlommen eller i en lille taske under frakken.
  • Undgå at have penge liggende synligt – f.eks. i baglommen, i din cykelkurv eller på din rollator.
  • Pas især på når du bruger dit kreditkort
  • Hold hånden for, når du taster koden ind, så din kode ikke kan blive afluret.
  • Pas på, hvis nogen forsøger at aflede din opmærksomhed ved fx. at spørge om vej, smide pengesedler på jorden  eller skabe anden forvirring omkring dig.

Hvis du alligevel bliver bestjålet

  • Læg mærke til tyven - Råb op - Løb ikke efter tyven!
  • Ring til politiet på 114

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk