Midt- og Vestjyllands Politi går på Facebook

Foto: Midt- og Vestjyllands Politi
Politi og retten:

Danmarks største politikreds er nu også til stede på Facebook. En platform, Midt- og Vestjyllands Politi vil bruge som et redskab til at komme endnu tættere på kredsens borgere.

”Vi holder virkelig meget af det område, vi opererer i, og de mennesker, der bor her, og vi vil rigtig gerne bruge Facebook til at styrke relationen til midt- og vestjyderne. Facebook repræsenterer en direkte kanal til kredsens borgere og er stadig dét sociale medie, der når bredest ud”, siger Lars Kirkegaard, stabschef i Midt- og Vestjyllands Politi.

De første opslag ligger klar
Ifølge rapporten ”Medieudviklingen 2019” bruger 64 procent af danskerne over 12 år Facebook dagligt, og i kommunikationsafdelingen hos Midt- og Vestjyllands Politi har de glædet sig til at få udvidet værktøjskassen med netop denne platform. ”Vi vil så gerne give midt- og vestjyderne meget mere, og så er vi jo også afhængige af deres hjælp engang imellem – for eksempel i forbindelse med efterlysninger. Og da er Facebook altså bare en mere direkte kanal end for eksempel Twitter”, siger Mette Quistgaard, journalist og kommunikationsrådgiver i Midt- og Vestjyllands Politi. Hun fortæller, at man allerede nu vil kunne finde flere opslag på politikredsens Facebookside – blandt andet om den dygtige politihund Arto og om en af de opgaver, Politiets Administrative Center har haft travlt med under coronakrisen. ”Og er der for eksempel ekstra farlige stoffer i omløb eller tricktyve på spil i et bestemt område, så er Facebooksiden jo også et oplagt sted at give midt- og vestjyderne besked, lige som vi kan lægge gode råd ud – det kunne for eksempel være om, hvordan man forebygger indbrud”, siger Mette Quistgaard.

Tæt på den midt- og vestjyske virkelighed
Stabschef Lars Kirkegaard håber, midt- og vestjyderne vil tage godt imod siden og være aktive med reaktioner, delinger og kommentarer. ”Vi vil gerne give folk bedre indsigt i politiets arbejde, samtidig med at vi får vist, hvor spændende og attraktiv en arbejdsplads, Midt- og Vestjyllands Politi i grunden er. Så vil vi selvfølgelig også løbende evaluere, om vi ser ud til at ramme skiven, i forhold til om midt- og vestjyderne oplever indholdet på siden som relevant”, siger Lars Kirkegaard. Stabschefen fortæller desuden, at det ikke er altid, de ansatte i Midt- og Vestjyllands Politi kan genkende det billede, der tegnes af politiet i de landsdækkende medier. ”Med Facebook får vi i hvert fald en mulighed for at give et billede af den midt- og vestjyske virkelighed”, siger Lars Kirkegaard.
Også tillidsmand og formand for Midt- og Vestjyllands Politiforening Henrik Skriver Jensen kan se fordele i, at kredsen nu vil være aktiv på Facebook. ”Vi arbejder for nærhed og tryghed i Midt- og Vestjylland, og jeg tror da bestemt, at vores tilstedeværelse på Facebook kan være medvirkende til, at midt- og vestjyderne vil opleve os som et mere nært politi, samtidig med, at det kan synliggøre, hvad politiarbejde også er – eller kan være”, siger Henrik Skriver Jensen.

Midt- og Vestjyllands Politi kommunikerer i forvejen via det sociale medie Twitter, men her er man begrænset af, at et tweet maksimalt kan være 280 tegn, og samtidig er det kun omkring syv procent af danskerne, der bruger Twitter dagligt.

Find Midt- og Vestjyllands Politis Facebookside

FAKTA OM MIDT- OG VESTJYLLANDS POLITI

  • Landets geografisk største politikreds og også blandt de største målt på indbyggertal.
  • Dækker fra Hanstholm i nord til den sydlige ende af Ringkøbing Fjord og fra den jyske vestkyst til Silkeborg mod øst.
  • Servicerer midt- og vestjyderne fra syv døgnbemandede lokalstationer i Holstebro, Thisted, Skive, Viborg, Silkeborg, Herning og Ringkøbing og har derudover fire nærpolitistationer i Lemvig, Skjern, Ikast-Brande og Nykøbing Mors og endelig en landbetjent i Nørre Snede.
  • Hovedkvarteret ligger i Holstebro og er en af Danmarks mest moderne politistationer. Det er her, blandt andet vagtcentralen, hundeafdelingen, færdselsafdelingen, central efterforskning og anklagemyndigheden holder til.
  • Politiets Administrative Center er en del af Midt- og Vestjyllands Politi. Centret har det landsdækkende ansvar for politiets sagsbehandling inden for automatisk trafikkontrol, bøde, kørekort, våben, tilladelser og kriminalregister.
  • Cirka 1.250 medarbejdere i alt

 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk