Fokus på spiritus- og narkotikakørsel i uge 27

Politi og retten:

Politiet gennemfører i perioden fra mandag den 4. juli til og med søndag den 10. juli 2016 en landsdækkende målrettet indsats mod spiritus- og narkotikakørsel.

En tilsvarende indsats blev gennemført i uge 23, og begge indsatser er koordineret med Sikker Trafiks kampagne Stop Spirituskørsel – ”Klar til et pust”.

Set over flere år er antallet af spiritusbilister på vejene faldet år efter år. Men der er stadig alt for mange, der udsætter sig selv og andre for stor risiko ved at køre bil, når de har drukket alkohol. Selv om antallet af spiritusbilister er faldet, spiller alkohol en kedelig rolle i hver femte dødsulykke i trafikken.

I de seneste seks år (2010-15) er flere end 210 mennesker omkommet i spiritusulykker og knap 1.300 mennesker er kommet alvorligt til skade.

Tal fra Vejdirektoratet viser, at der i løbet af sommermånederne sker alt for mange spiritusulykker med dræbte og alvorligt tilskadekomne i trafikken.

- Spiritusbilisterne udgør en stor risiko for os alle i trafikken. Hvert år ser vi desværre mange alvorlige ulykker, som kunne have været undgået, hvis folk havde ladet bilen stå, efter de havde drukket. Derfor gennemfører vi spritkontroller i alle landets politikredse, så trafikken bliver mere sikker for os alle. Og vi opfordrer til, at man blander sig, hvis en person i selskabet finder bilnøglerne frem efter at have drukket, siger Erik Terp Jensen, chef for Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk