Ferieglæde i påsken – pas på; tyvene holder aldrig fri!

Politi og retten:

Påskeferien er for rigtig mange hygge og samvær med andre – det betyder også, at mange hjem i påskedagene står tomme og dermed kan være meget indbydende for de kriminelle.

Påsken er faktisk højsæson for indbrud. Så tænk dig om, før du forlader din bolig og gem feriebegejstringen på de sociale medier til efter ferien. Tyven læser måske med og du kan risikerer at fortælle, hvor og hvornår tyvene kan arbejde uforstyrret for at tømme dit hjem for værdier.

Er du væk hjemmefra, så lyt til disse råd:
Dit hjem skal virke beboet - ellers fristes indbrudstyvene til at bryde ind. Det vil sige, at det kan være en god idé at få naboen til at parkere sin bil i din indkørsel, tømme din postkasse eller bruge din skraldespand, mens du er på ferie.

Sørg også for, at stiger og værktøj ikke står frit fremme på din grund, da det kan hjælpe tyvene med at komme ind i dit hjem. Yderligere er det en god ide at lade belysning ved indkørslen/indgangen være tændt.

Indenfor anbefales det, at du sætter tænd/sluk ure på lamper og radioer/musikanlæg, så huset virker beboet. Eftertragtede genstande, såsom iPads, bærbare computere, smykker etc. bør ikke placeres, så de er synlige udefra.

Er du en god nabo…..
Skal du ingen steder i påsken, kan du med fordel hjælpe dine bortrejste naboer ved at sige “hej” til fremmede mennesker i dit nærområde. Disse mennesker kan nemlig være indbrudstyve, som bliver stressede af at blive set og dermed risikere at blive genkendt på et senere tidspunkt.

Sidst men ikke mindst opfordrer Midt- og Vestjyllands Politi også til, at du og dine naboer tilmelder jer Nabohjælp, hvor I kan hente hjælp og gode råd til at holde indbrudstyvene på sikker afstand. Aktiv nabohjælp forebygger op til hvert fjerde indbrud, og det tager blot 5 minutter at tilmelde sig. Tilmeld dig Nabohjælp på nabohjælp.dk.

Læs mere om forebyggelse af indbrud på www.stopindbrud.dk

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk