Alt for mange spritbilister om sommeren

Politi og retten:

Alt for mange tager bilen hjem efter et hyggeligt sommerarrangement, hvor der har været alkohol på bordet. En kampagne fra Skive Kommune, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden opfordrer flere til at lade bilen stå. Politiet bakker op med kontrol.

Hygge på stranden, grill i haven, festival eller byfest. Sommeren byder på mange gode stunder, hvor vi skåler i øl, vin og sjusser. Desværre er der stadig for mange, der vælger at tage bilen hjem bagefter.

Ulykkestallene viser at der sker flere spritulykker med personskade i sommermånederne end i december. Mens de fleste har lært at planlægge, hvordan de kommer hjem fra julefrokosten, kniber det mere med sommerens mange impulsive arrangementer, hvor man lige kører forbi nogle venner og griller eller får nogle øl på strandturen, som ikke var planlagt.

Problemet opstår, når man skal hjem. Så frister det mange at tage bilen, selv om de måske er i tvivl om deres promille. Man bør kun sætte sig bag rattet, hvis man er helt sikker på, at man ikke har fået for meget alkohol. Det er budskabet med den kampagne, som vi nu skyder i gang, siger Mette Sørensen Viskum fra Skive Kommune.

I juni måned vil rekord mange kommuner derfor minde om, at man bør lade bilen stå, når man har drukket mere end én genstand. Skive Kommune er med i kampagnen ”Klar til et pust”, hvor man vil møde budskabet i form af en kampagnefilm i tv, på tusindvis af plakater langs vejene og på Facebook.

Flere bør blande sig

I Rådet for Sikker Trafik opfordrer man flere til at hjælpe hinanden sikkert hjem. Start med at spørge, hvem der skal køre hjem, før den første øl eller vinflaske åbnes. Det kan være med til at sikre, at flere tænker sig om en ekstra gang og vælger at drikke noget uden alkohol. Er man i tvivl om en person kan køre sikkert hjem, bør man blande sig.

Politiet vil fra den 2.-11. juni sætte ind med ekstra spritkontrol på vejene for at stoppe de bilister, der ikke har forstået budskab om at lade bilen stå, selv om man har drukket alkohol. Politiet vil dog også have ekstra fokus på spritkørsel hen over resten af sommeren.

Spritkørsel er hvert år skyld i, at personer kommer alvorligt til skade eller mister livet. Derfor har vi alle et ansvar for, at vores gæster kommer sikkert hjem. Spørg om du skal ringe efter en taxa eller tilbyd overnatning, hvis du er i tvivl, om en af dine gæster kan køre forsvarligt hjem. Det kan være med til at forebygge en alvorlig trafikulykke, når du blander dig, siger Michelle Laviolette, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Baggrund

Set over årene er antallet af spritbilister på vejene faldet. Men der sker desværre stadig for mange ulykker i trafikken på grund af alkohol. Hver ulykke er én for meget

På Rådet for Sikker Trafiks hjemmeside kan du møde en familie, der fortæller om den dag, de blev ramt af en tragisk spritulykke. Se videoen ”Det opkald, alle forældre frygter”. Find opkaldet under link nedenfor.

Se fakta og kampagnefilm HER.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk