Storbanker klar med rentegave til konfirmander

Penge og økonomi:

Flere af landets største banker er klar med ekstraordinært høje indlånsrenter til de knap 70.000 konfirmander og nonfirmander, som i de kommende måneder forventes at sætte over 1 milliard kroner i banken.

Når årets cirka 50.000 konfirmander og knap 20.000 nonfirmander i de kommende måneder bliver fejret, står flere af landets største banker klar med kontante tilbud i form af ekstraordinært høje indlånsrenter.

Det viser en aktuel analyse fra rådgivningsvirksomheden Mybanker.dk, hvoraf det også fremgår, at landets 10 største banker tilbyder mellem 2,25 og 5 procent i indlånsrente i bestræbelserne på at tiltrække årets konfirmander og nonfirmander.

Ifølge beregninger fra Spar Nord sætter en konfirmand eller nonfirmand i gennemsnit godt 15.000 kroner ind på sin konfirmandkonto, og med næsten 70.000 konfirmander og nonfirmander i år forventer banken, at det samlede indskud runder 1 milliard kroner.

Høj rente giver mening

Ifølge bankdirektør i Spar Nord Bent Jensen er Spar Nords tilbud om en indlånsrente på 5 procent ubetinget en underskudsforretning for banken. Alligevel giver tilbuddet mening, fastslår han:

- Konfirmationsalderen er for mange unge det første tidspunkt, hvor de for alvor får penge på lommen, og vi vil gerne give de unge mennesker en kontant oplevelse af værdien af at spare op frem for at bruge alle pengene på mobiltelefoner og tøj, siger Bent Jensen og fortsætter:

- Vi tillader os at se konfirmationen som en økonomisk højtid, hvor det giver mening at skabe en relation til de unge mennesker og vise, hvad vi som bank har at byde på. Og vi ved af mangeårig erfaring, at mange af de unge mennesker holder fast i os, når først de lærer os at kende. På den måde er der tale om en langsigtet investering nye kunderelationer.

Mybanker: Brug tilbuddene

I Mybanker.dk hæfter partner John Norden sig ved, at bankernes konfirmandtilbud kan være med til at sikre, at de unge får en god start på deres økonomiske liv.

- Det kan give de unge nogle positive oplevelser med at spare op, og det kan komme dem til gavn senere i livet. Og set i forhold til indlånsrenterne i øvrigt, som typisk er på 0 procent, så der tale om super attraktive tilbud, som det vil være dumt ikke at benytte sig af, siger John Norden.

Han opfordrer samtidig de unge til at være opmærksom på, hvad der sker med renten efter det første år, hvor den ekstraordinært høje rente ophører.

Indbringer 700 kroner

I Spar Nord indebærer konfirmandtilbuddet, at der maksimalt kan indsættes 25.000 kroner på en konfirmandkonto. Der er ikke gebyrer forbundet med at oprette eller hæve på kontoen. I kroner og øre betyder renten, at et indskud på 25.000 kroner fra maj til december indbringer godt 700 kroner i renteafkast før eventuel skat. Vælger konfirmanden herefter at tilknytte de gratis produkter MasterCard Debit, Netbank Ung og Mobilbank tilbyder Spar Nord 2 procent i variabel rente frem til konfirmanden fylder 18.
 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk