Rentesikkerhed for kun 355 kroner

Kilde vedr. beregningsskema: Spar Nord
Penge og økonomi:

Prisen for at sikre boligøkonomien med fast rente er det senest år styrtdykket. For et år siden kostede det 700 kroner ekstra om måneden per lånt million kroner at vælge fast frem for variabel rente. I dag er prisen nede på 355 kroner.

Prisforskellen på at vælge et fastforrentet boliglån i forhold til et variabelt forrentet boliglån er det seneste år styrtdykket og nærmer sig nu et rekordlavt niveau.

Hvis du for et år siden valgte et fastforrentet lån på 1 millioner kroner, så indebar det en 700 kroner højere månedlig nettoydelse sammenlignet med, hvis du havde valgt et F1-lån. Men den forskel er nu nede på bare 355 kroner. Det viser nye beregninger fra Spar Nord, og ifølge bankens chefanalytiker Martin Lundholm er det en stor del af forklaringen på, at danskerne vender F1-lånet ryggen.

-Populært sagt har vi lige nu tilbud på rentesikkerhed, og det får rigtig mange boligejere til at overveje, om det er værd at løbe renterisikoen med et F1-lån, når du for nogle få hundrede kroner om måneden kan låse din rente i hele lånets løbetid, siger Martin Lundholm.

Totalkredit oplyser, at nyudlånet i januar fordeler sig med en klar overvægt på de fastforrentede lån, idet flere end 8 ud af 10 boligejere valgte fast rente, mens F1-lån tegner sig for under 1 procent af nyudlånet i januar.

Får med pisk og gulerod

Ifølge Martin Lundholm er der to tendenser, som det seneste år har gjort det stadig mindre attraktivt at vælge F1-lånet.

Først og fremmest har det seneste års rentefald fortrinsvis gjort sig gældende på de lange renter, og det er netop de lange renter, der er afgørende for, hvad det koster at finansiere sig i et traditionelt 30-årigt boliglån. Dertil kommer så, at realkreditinstitutterne over en bred kam har skruet op for omkostningerne på F1-lån, så det relativt set er blevet et dyrere og mindre attraktivt, lån, uddyber Martin Lundholm.

Så du kan sige, at boligejere med F1-lån får med både pisk og gulerod, og der er efterhånden ingen tvivl om, at F1-lånets storhedstid i Danmark er forbi, tilføjer han.

Ny F1-konkurrent

Martin Lundholm henviser også til, at F1-lånet har fået nye konkurrenter i form af lån med rentetilpasning hvert halve år, der i Totalkredit og Spar Nord markedsføres under navnet ”F-kort”.

Hvis du udelukkende går efter det lån, som til at begynde med har den laveste månedlige ydelse, så er det ikke længere F1, men derimod F-kort, du skal vælge. Det betyder nemlig, at din månedlige ydelse efter skat falder omkring 110 kroner per million kroner, du har lånt. Til gengæld ligger renten så kun fast et halvt år af gangen, forklarer Martin Lundholm afsluttende.

I alle ovennævnte tilfælde er der tale om beregninger baseret på første års månedlige nettoydelse ved lån med afdrag.
 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk