Rekordresultat og opjustering hos Spar Nord

Penge og økonomi:

Spar Nord har i første kvartal opnået et resultat før skat på 533 millioner kroner – det bedste kvartalsresultat i bankens historie. Rekordresultatet skyldes blandt andet høj aktivitet på bolig- og formueområdet samt frasalg af aktier i Nørresundby Bank og betyder, at Spar Nord opjusterer forventningerne til årets basisindtjening med 100 millioner kroner.
Spar Nord tjener i årets første tre måneder 533 millioner kroner og leverer dermed det ubetinget bedste kvartalsresultat i bankens 191-årige historie. Resultatet er 53 procent bedre end resultatet for samme periode sidste år og svarer til en årlig egenkapitalforrentning på 29,4 procent.

Sammenlignet med første kvartal 2014 stiger basisindtjeningen før nedskrivninger i første kvartal 2015 med 45 procent til 656 millioner kroner, og på den baggrund opjusterer Spar Nord forventningerne til hele årets basisindtjening før nedskrivninger med 100 millioner kroner til niveauet 1,5 milliarder kroner.

- Det er meget svært ikke at være tilfreds med et resultat, som både i kroner og øre og i egenkapitalforrentning er det bedste resultat i bankens historie, siger administrerende direktør i Spar Nord Lasse Nyby.

- Resultatet hænger selvfølgelig sammen med den ekstraordinære indtjening fra salget af vores aktiepost i Nørresundby Bank, men det skyldes også, at vores kerneforretning generelt er kommet særdeles stærkt fra start i 2015, fortsætter han.

Salget af aktieposten i Nørresundby Bank betyder en kursgevinst på 226 millioner kroner, og det bringer resultatet af kursreguleringer og udbytte op på i alt 359 millioner kroner i første kvartal.

Lasse Nyby hæfter sig ved, at første kvartal har været præget af rekordstor efterspørgsel efter såvel pensions- og kapitalforvaltning som konvertering af boliglån. Således forvalter Spar Nord nu pensionsmidler og frie midler for mere end 20 milliarder kroner og udbetalte i årets første tre måneder det højeste antal totalkredit-lån på et kvartal nogensinde.

- De ekstremt lave renter har sat gang i en historisk konverteringsbølge og stigende aktivitet på boligmarkedet i øvrigt, men de lave renter betyder også, at flere kunder efterspørger alternativer til at spare op på en almindelig indlånskonto, uddyber Lasse Nyby.

Spar Nords nedskrivninger på udlån lander i første kvartal på 98 millioner kroner svarende til en årlig nedskrivningsprocent på 0,84, og nedskrivningerne kan altoverejende henføres til landbruget.
- Vi forventer at se faldende nedskrivninger i 2015 på alle områder med undtagelse af landbruget, som mange steder stadig står over for store udfordringer med at få tilstrækkelig rentabilitet i deres bedrifter. Derfor forventer vi et fortsat forhøjet nedskrivningsbehov på landbrug, forklarer Lasse Nyby.

Med fremgangen i første kvartal overstiger Spar Nord-koncernens samlede forretningsomfang nu for første gang 200 milliarder kroner.
 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk