Dyrt at glemme CVR-nummeret på firmabilen

Penge og økonomi:

Kører du rundt i en firmabil, som ikke er mærket med CVR-nummer og firmanavn eller -logo, risikerer du en klækkelig bøde fra SKAT.

Den 1. januar 2013 blev der indført en ny regel om, at alle gulpladebiler under fire tons (totalvægt) skal mærkes med både firmaets CVR-nummer og navn eller logo på begge sider af bilen. Ved indførelsen af reglerne blev der varslet en bødeafgift på 5.000 kr., hvis ikke bilens ejer sørgede for at få informationerne på bilen.

I en ny landsretsdom er det slået fast, at bødestraffen ikke er en tom trussel men bliver effekturet allerede første gang, firmabilen bliver stoppet uden oplysningerne. Det oplyser ADVODAN advokat Johnny Norup og forklarer sagens forløb:

”I den konkrete sag blev en selvstændig i byggebranchen stoppet i sin firmabil ni måneder efter, loven var trådt i kraft. Da han blev stoppet, var ingen af de lovpligtige oplysninger synlige på bilen, og derfor fik manden en bøde på 5.000 kr. Manden ville dog ikke betale bøden og valgte at tage sagen i retten. I byretten forklarede manden, at han godt kendte til reglerne, men at han ikke havde fået oplysningerne på firmabilen på grund af ”dovenskab”. Byretten nedsatte alligevel bøden til 2.000 kr., fordi der var tale om et førstegangstilfælde, og fordi det var muligt at identificere bilen ud fra bilens nummerplade”.

"SKAT ankede dommen til landretten, og her blev det slået fast, at bøden skulle fastsættes til 5.000 kr., fordi bødestørrelsen på 5.000 kr. var varslet i lovens forarbejder – og bødestørrelsen skulle gælde fra første overtrædelse”.

Bliver man stoppet anden, tredje eller fjerde gang i firmabilen, og den forstsat ikke er mærket med CVR-nummer og firmanavn eller -logo, vil bøderne være på henholdsvis 10.000 kr., 15.000 kr. og 22.500 kr., påpeger Johnny Norup.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk