De unge og de ældre betaler restskat på onsdag

Penge og økonomi:

1. juli er deadline for indbetaling af restskat, hvis man vil undgå renter, men langt fra alle betaler

Årsopgørelsen vækker skiftevis jubel og lange, høje suk hos danskerne, der enten får penge tilbage i skat eller, omvendt, står til at skulle betale restskat. Hvis det sidste er tilfældet, er deadline den 1. juli, såfremt man vil spare mindst 2 procent i rentetillæg. Overraskende nok er det et tilbud, der særligt vækker genklang hos de unge og de ældre, viser en ny undersøgelse foretaget af Epinion for Deloitte.

”Det er tankevækkende, at det især er de unge og de ældre, der frivilligt betaler restskat. Det er jo ellers en god forretning, idet man sparer renter,” siger skatteekspert i Deloitte Doris Erlandsen.

For både de 18-29-årige skatteskyldnere og dem, der er over 60, siger 67 procent, at de allerede har indbetalt restskatten eller har i sinde at gøre det, inden fristen udløber. Det tal falder til kun 37 procent, når man ser på de danskere, der er mellem 40 og 49 år.

”I mellemgruppen er det helt almindeligt, at man ingenting foretager sig og blot lader restskatten gå videre til næste års skat. Det viser med al tydelighed, at den automatiske regulering af forskudsopgørelse, som SKAT har indført for at minimere restancerne, absolut er et relevant initiativ,” siger Doris Erlandsen.

Tallene er baseret på i alt 1007 interview med repræsentativt udvalgte danskere på 18 år og derover. Undersøgelsen er gennemført af Epinion for Deloitte.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk