Analytikere: Her er aktierne med størst potentiale

Penge og økonomi:

Pandora er lige nu det danske C20-selskab, som danske og udenlandske analytikere ser det største kurspotentiale i. Aktien steg næsten 75 procent sidste år, men ifølge analytikerne skal den yderligere 22 procent op fra det nuværende niveau. Det viser en ny opgørelse over analytikernes samlede forventninger til de danske eliteselskaber i C20-indekset.

Med et kurspotentiale på godt 22 procent ligger Pandora lige nu øverst på listen over selskaber i det toneangivende C20-indeks, som danske og udenlandske analytikere ser det største kurspotentiale i.

Pandora-aktien handlede fredag i kurs 477, men den skal ifølge analytikerne op i kurs 583. Det fremgår af en ny opgørelse over analytikernes gennemsnitlige forventninger til kursudviklingen i de danske C20-selskaber, som Spar Nord har lavet på baggrund af data fra Bloomberg.

- Pandoras plads som analytikernes favorit skyldes ikke mindst selskabets succesfulde turnaround med en optimering af forretningsmodellen, som går hånd i hånd med en ambitiøs vækststrategi, siger aktieanalytiker i Spar Nord Mikkel Duus-Hansen.

- Og selv om Pandora i dag har næsten 10.000 forhandlere fordelt i 80 lande, så er der stadig et enormt potentiale for vækst, og analytikerne tror tydeligvis på, at Pandora er i stand til at realisere det potentiale, fortsætter han.

Den store tiltro til Pandora kommer efter et 2014, hvor Pandora med en stigning på næsten 75 procent blev den mest stigende aktie i C20-indekset, mens januar derimod endte med et fald på omkring 5 procent.

- Vi ser nogle relativt svage udmeldinger fra Pandora-lignende selskaber på det amerikanske marked, og det har givet lidt nervøsitet blandt investorerne op til offentliggørelsen af Pandoras årsregnskab 17. februar. Men det ændrer ikke ved, at analytikerne fastholder deres kursmål og tror på en kursstigning på godt 22 procent, uddyber Mikkel Duus-Hansen.

Opjustering til Genmab

Mens Pandora er aktien med det største kurspotentiale, så kan Genmab bryste sig af den største opjustering af kursmålet fra analytikernes side. Knap 20 procent er kursmålet i løbet af januar blevet opjusteret, og aktiekursen er fulgt med op.

- Der er store forventninger til offentliggørelsen af nye kliniske data for det humane antistof daratumumab, der kan vise sig at blive en særdeles værdifuld adgangsbillet til det amerikanske marked, siger Mikkel Duus-hansen.

- Derfor har analytikerne i januar opjusteret kursmålet på aktien med næsten 20 procent, men eftersom investorerne i samme periode har handlet aktien tilsvarende op, er kurspotentialet ikke større i dag, end det var i begyndelsen af januar, forklarer han videre.

Ingen tiltro til Tryg

Nederst på listen over C20-aktier med størst kurspotentiale ligger Tryg, hvor analytikernes kursmål ligger 5 procent under den kurs, som Tryg-aktierne handles til:

- Det er ikke et udtryk for, at selskabet klarer sig dårligt, men investorerne har simpelthen handlet aktien højere op end analytikernes kursmål, og dermed er kurspotentialet – ifølge analytikerne – nu udtømt, lyder det afsluttende fra Mikkel Duus-Hansen.

Samlet set indleder de danske eliteaktier i C20-indekset året med en stigning på godt 9 procent, og dermed er indekset steget næsten det samme på en enkelt måned, som indekset i gennemsnit plejer at kaste af sig på et helt år.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk