Køb et juletræ – og red en familie i Mali

Penge og økonomi:

Mali er et af verdens fattigste lande. Nu vil et kulturprojekt med danskernes hjælp og opbakning fra 40 kunstnere fra ind- og udland give en håndsrækning til det vestafrikanske land. Med 40 juletræsskulpturer.

I december har kulturprojektet HAPPY® XMAS TREES brugt Københavns gader og pladser som et gigantisk udendørs galleri for en skov af 40 juletræsskulpturer. Men nu skal de unikke træer, der er udsmykket af danske og internationale kunstnere som Bjørn Nørgaard og Kristian Hornsleth, plantes på ny over hele landet. Netop nu og frem til 6. januar kan virksomheder, institutioner og privatpersoner nemlig byde på skulpturerne, som bliver bortauktioneret via Lauritz.com for at samle penge ind til et træplantningsprojekt i Mali.

Byd på en Hornsleth - og hjælp Mali

Auktionen på Lauritz.com afsluttes med et arrangement i Øksnehallen 6. januar kl. 17-21, der er åbent for alle. Pengene fra auktionen skal gå til at plante Jatropha-træer i Mali i Afrika gennem projektet Happy® Forest.

Udover at være et CO2-neutraliserende træ kan nødderne, der vokser på Jatropa-træerne, bruges til at producere biodiesel, hvilket giver lokale bønder en bedre mulighed for at forsørge sig selv og deres familie. Samtidig regenererer Jatropha-træerne jorden, så der kan dyrkes afgrøder til mad mellem træerne.

Da HAPPY® XMAS TREES blev afholdt sidste gang i København i 2010 lykkedes det at indsamle nok penge ved den efterfølgende auktion til at plante 72.500 træer i Mali. I år er målet at kunne plante en kvart million træer i landet, som er et af verdens fattigste. Teamet bag HAPPY® XMAS TREES stod også bag Cowparade i København i 2007, der samlede 1,4 millioner ind til Red Barnet.

Fakta:

  • Fra 27. december til 6. januar bliver skulpturerne fra HAPPY® XMAS TREES-projektet udstillet i Øksnehallen, hvor man kan se nærmere på de 40 kunstværker.
  • Træerne bliver bortaktioneret på Lauritz.com for at samle penge ind til træplantning i Mali til gavn for både lokalbefolkningen og klimaet.
  • Det er muligt at byde på træerne nu og frem til 6. januar. Man kan finde alle træerne på www.lauritz.com, hvor man kan søge på HAPPY® XMAS TREES.
  • For hver 1.000 kr. der samles ind ved auktionen, bliver der plantet 300 træer i Mali.

Læs mere:
www.happyxmastrees.com
Facebook: happyxmastrees
Instagram: @happyxmastrees / #happyxmastrees

 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk