Virtuelt møde i kampen for udvidelsen af Rute 26/34

Signe Munk (SF) er på skærmen, direktør Lars Fjalland fra SET sidder med ryggen til. Ved siden af borgmesteren sidder Kim Niemann, der er teamleder i ’Udvikling og Erhverv’ i Teknisk Forvaltning i Skive Kommune
Foto: Skive Kommune
Signe Munk (SF) er på skærmen, direktør Lars Fjalland fra SET sidder med ryggen til. Ved siden af borgmesteren sidder Kim Niemann, der er teamleder i ’Udvikling og Erhverv’ i Teknisk Forvaltning i Skive Kommune
NYHEDER:

Det er afgørende for den fremtidige vækst og udvikling på Skiveegnen, at Rute 26/34 bliver udbygget. Det var repræsentanter fra egnens erhvervsliv og fire lokalt valgte folketingsmedlemmer enige om, da Skive Kommune, lokale virksomhedsledere og Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter onsdag den 10. juni 2020 bød på virtuelt dialogmøde om den trafikale livsnerve.

Onsdag den 10. juni 2020 bød Skive Kommunes borgmester Peder Christian Kirkegaard, direktør Poul Pedersen fra Thise Mejeri og direktør Lars Fjalland fra Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter (SET), der alle tre er medlemmer af den tværkommunale Rute 26/34-komite, inden for til et virtuelt møde. Lokale virksomhedsledere og de fire lokalt valgte folketingsmedlemmer Inger Støjberg (V), Signe Munk (SF), Anne Paulin (S) og Andreas Steenberg (RV) deltog. På mødet blev der drøftet, hvordan Skiveegnen kan stå sammen om at få Rute 26/34 på blokken, når Folketinget inden længe beslutter sig for fordelingen af fremtidens statslige trafikinvesteringer.

Vi tager kampen op om milliarderne
Forhandlingerne om et nyt trafikforlig, der skal udmønte et større milliardbeløb på trafikområdet frem mod 2030, har ladet vente på sig. Men forlydender går nu på, at transportministeren vil trykke på startknappen for forhandlingerne i efteråret 2020. Det glæder Skive Kommunes borgmester Peder Christian Kirkegaard, der håber, at forhandlingerne vil falde ud til Skiveegnens fordel:
- Vi mener, at vi står med en stærk sag da sikkerheden og fremkommeligheden er så mangelfuld, at det p.t. i mange tilfælde er hurtigere og sikrere at køre en omvej – med en højere CO2-udledning til følge. Desuden er trafiksikkerheden på specielt Rute 34 et kapitel for sig. Vi skal kæmpe for at sikre vækst og udvikling i vores del af landet. Derfor er det vigtigt, at vi står sammen og kæmper skulder-ved-skulder for det midt - og nordvestjyske område, siger han.
På mødet fortalte en række lokale virksomheder om deres udfordringer med at få fragtet varer og medarbejdere sikkert og rettidigt frem, og de lokalt valgte folketingsmedlemmer noterede sig virksomhedernes argumenter. Desuden blev der drøftet fælles initiativer på tværs af virksomhederne og de lokalt valgte folketingsmedlemmer for at gøre opmærksom på sagen blandt kollegerne på Christiansborg.

Hjerteblod for virksomhederne
Som repræsentant for en af egnens mest kendte virksomheder og medlem af den tværkommunale Rute 26/34-komité deltog adm. direktør Poul Pedersen fra Thise Mejeri i mødet. Han er tilfreds med, at initiativet om et virtuelt møde blev taget så vel imod, og at erhvervslivet fik mulighed for at præsentere deres argumenter over for politikerne.
- Rute 26/34 er hjerteblod for Thise Mejeri og virksomhederne på egnen, da det er vores primære vej til markederne og for vores medarbejdere. Vi skal have lige så gode muligheder for at drive virksomhed på Skiveegnen, som erhvervslivet har i andre dele af landet, og derfor er tiden til, at Christiansborg kigger i vores retning og bevilger pengene til at højne fremkommeligheden og trafiksikkerheden på strækningen, siger Poul Pedersen.
Vigtigheden af strækningen står tydeligt i de målinger, som erhvervslivets organisationer gennemfører hvert år. I fjor viste Dansk Industris undersøgelse ”Lokalt Erhvervsklima 2019”, at Skive Kommune samlet kom ind på en flot 7. plads på landsplan – og det til trods for, at erhvervslivet fortsat vurderer, at den manglende infrastruktur er den største barriere for yderligere vækst og udvikling i fremtiden.

FAKTA
Skive Kommune, Thise Mejeri og Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter repræsenterer Skiveegnen i den tværkommunale Rute 26/34-komité, der også tæller repræsentanter fra Thisted, Morsø og Herning Kommuner.

Desuden deltager Region Nordjylland og Region Midtjylland i komiteens arbejde for at få positioneret Rute 26/34 i de forestående forhandlinger om et nyt trafikforlig frem mod 2030. Komiteens arbejde finansieres af kommunerne og erhvervslivene i de fire kommuner i fællesskab. Komiteens hjemmeside er www.rute26-34.dk.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk