Værestedet på Theaterpladsen tæt på genåbning

NYHEDER:

Efter at have været lukket ned siden coronakrisen brød ud er turen til genåbning også nået til Værestedet på Theaterpladsen, der igen åbner på onsdag den 10. juni. I Skive Kommune er der stor glæde over, at retningslinjerne fra Socialstyrelsen er på plads, for det er et sted, som brugerne længes efter at komme til at bruge igen.

Skolerne og daginstitutioner er i gang, tilbuddene på sundhedsområdet er i gang, der er stort set ingen kommunale tilbud, der længere er lukket ned som følge af coronakrisen. Og nu er det meget tæt på, at også Værestedet på Theaterpladsen – et mødested for misbrugere – åbner igen. Det har været længe ventet, men det har ikke været muligt, idet der ikke har været klarhed om retningslinjerne fra Socialstyrelsen.

- Vi har været nødt til at vente på nogle endelige udmeldinger. For vi har med en gruppe borgere at gøre, der er meget sårbare i forhold til smitterisiko. Men vi ved også, at Værestedet er et sted, som brugerne har været meget glade for, så vi kan godt mærke, at de virkelig glæder sig til, at vi igen kan slå dørene op, siger Trine Brøcker, der er sundhedschef i Skive Kommune.

- Det har også trukket mere ud, end vi havde regnet med. For selv om retningslinjerne for genoptagelsen af aktiviteterne på socialområdet er sendt ud, har de ikke været dækkende for et sted som Værestedet. Derfor har vi været nødt til at afvente nærmere udmeldinger. Dem har vi fået nu, og derfor er vi klar til at åbne onsdag den 10. juni.

Ikke flere end ti
Omdrejningspunktet for den nærmere afklaring hos Socialstyrelsen har været det forhold, at der er tale om et tilbud uden fast bemanding. Derfor er der ingen til at sørge for, at der bliver holdt den fornødne afstand, og at der ikke er flere en 10 personer til stede ad gangen.

- Men vi er i et samarbejde med Socialstyrelsen nået frem til, at Værestedet skal indrettes med borde og stole, så det ’indbyder’ til at holde en meters afstand. Vi vil også printe Sundhedsstyrelsens plakater med anbefalinger ud og hænge dem op. For det er jo i sidste ende os om kommune, der er ansvarlige for, at retningslinjerne bliver overholdt, siger Trine Brøcker.

- Desuden vil kommunen sikre, at de medarbejdere, der løbende besøger stedet, i den første tid efter genåbningen vil være særligt opmærksomme på at tale med borgerne om retningslinjerne i forhold til hygiejne og afstand og så videre. Disse medarbejdere vil også møde oftere op for at hjælpe med at der bliver husket på retningslinjerne. Men når det er sagt, så er vi altså først og fremmest glade for, at det igen er muligt at åbne. Og vi vil gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe borgerne til at få det hele til at lykkes, så Værestedet kan forblive åbent, selv om der stadig er en række retningslinjer at tage højde for.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk