Udlængsel blev til hjemlængsel

Foto: Skive Kommune
NYHEDER:

Julie Meulengracht Hjelmager fik som nyuddannet fra Aalborg Universitet sit drømmejob i Skive. Kæresten havde allerede job, men med hjælp fra Jobcenter Skives Virksomhedsservice via ordningen PARTNER JOBmatch, landede hun kort efter drømmejobbet hos virksomheden Formkon A/S.

Da Julie Meulengracht Hjelmager for 6 år siden fik overtalt sin kæreste til at flytte fra Glyngøre til Aalborg, da hun skulle begynde at studere engelsk og international virksomhedskommunikation på universitetet, troede hun ikke på, at hun nogensinde ville flytte tilbage.

- Jeg kunne næsten ikke komme hurtigt nok væk, da jeg først var blevet færdig på Morsø Handelsgymnasium. Så jeg fik overtalt min kæreste, der dengang allerede var færdiguddannet murer og i job, til at flytte med til Aalborg. Og dengang havde jeg ingen intentioner om nogensinde at skulle flytte tilbage. Men der sker bare noget med ens prioriteter, når man bliver ældre, siger hun.

-  Lige pludselig var det ikke længere så vigtigt, at Jomfru Ane Gade lå lige om hjørnet, men snarere at have vores nære relationer tæt på. Og både mine og min kærestes forældre bor her. Det samme gør en del af vores venner, der efterhånden også er flyttet tilbage efter at have været ude og studere. Her er også flere akademiske job, end man skulle tro og nogle store, internationale virksomheder med masser af muligheder.

PARTNER JOBmatch førte til drømmejobbet
Julie er meget glad for de initiativer og tilbud, man som nyuddannet på Skiveegnen kan benytte sig af. PARTNER JOBmatch-ordningen sendte hendes cv rundt til 160 lokale virksomheder, der som bekendt kastede hendes nuværende job af sig. Virksomhedskonsulent ved Jobcenter Skive, Helle Linde Svenningsen er tovholder på PARTNER JOBmatch, og hun fortæller, at både kandidater og virksomheder er begejstrede for ordningen.

- Vores lokale virksomheder bakker op om PARTNER JOBmatch. De ser det som et godt tilbud og et vigtigt parameter i tiltrækning og fastholdelse af medarbejdere. Dels er det jo en rekrutteringskanal, men vigtigst af alt er virksomhederne glade for, at vi kan hjælpe de medrejsende partnere med at finde et jobmatch. De medfølgende partnere er alle meget taknemmelige over den hjælp, velkomst og introduktion til egnen og jobsøgningen, de modtager gennem PARTNER JOBmatch-tilbuddet, og når det lykkes at finde det rette match, er det ren win-win for alle parter.

Klub 78xx åbner fraflyttede unges øjne for mulighederne på egnen
Julie Meulengracht Hjelmager er også begejstret over Skive Kommunes Klub 78xx-netværk for fraflyttede unge fra Skiveegnen. Det er et fællesskab, der blandt andet formidler nyheder om lokale jobmuligheder, praktikpladser m.m.

- Det har været virkelig godt og bidraget til at åbne manges – også mine – øjne for, at der er rigtig gode karrieremuligheder hér. Jeg har i det hele taget fået et helt andet syn på min hjemegn efter at have været ude. Her har vi jo faktisk alt, vi ønsker os – både familie og venner tæt på, fjorden og skoven nærmest lige uden for døren - og så har de mindre samfund altså bare et fællesskab, man ikke finder i en storby. Så både min kæreste og jeg ville begge gerne tilbage. Og så er det jo et kæmpeplus, at jeg har fået mit drømmejob som HR- og kommunikationskoordinator hos Formkon her i Skive, siger hun.

Ligesom Julie flytter mange unge væk fra Skiveegnen i ungdomsårene for at tage en videregående uddannelse, og det er noget, der er fokus på i bosætningsindsatsen i Skive Kommune. Bosætningskonsulent Helle Dalsgaard Pedersen fortæller:

- Det er helt naturligt, at de unge har en udlængsel og ønsker at prøve sig selv af, blandt andet ved at bo andre steder. Det væsentlige er blot, at vi fastholder en relation med dem, mens de er rejst væk, så de kender til mulighederne på deres hjemegn præcist i det øjeblik, hvor storbylivet ikke længere er ligeså attraktivt, som det var i de yngre ungdomsår. Det er hér, vores vindue er til at få dem trukket hjem igen, og det kræver en langsigtet indsats.

Faktaboks om PARTNER JOBmatch
Kandidaterne får:

  • sparring på jobsøgning på Skiveegnen.
  • sendt en kort kompetencebeskrivelse rundt til virksomhederne i PARTNER JOBmatch-netværket.
  • forslag til stillingsbetegnelser og kendskab til lokale virksomheder, som de kan søge uopfordret hos.

 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk