Studerende skabte sit eget job via praktik

NYHEDER:

Uddannelsen til markedsføringsøkonom, hårdt arbejde og vindermentalitet har på rekordfart ført 26-årige Tobias Rasmussen til stillingen som ansvarlig for digital marketing ved sportsernæringsfirmaet Pure Power

Midt i et hav af mennesker og stande stiller Tobias Rasmussen sig hen til virksomheden Pure Power og direktør Peter Toft ved praktikdating på Erhvervsakademi Dania i Viborg, hvor markedsføringsøkonomen håber at komme i praktik.
Her tre år efter er det Tobias Rasmussen, der selv snakker med håbefulde studerende om en praktikplads hos ham. For i sin praktik lykkedes det ham at skabe sit eget job ved Pure Power, hvor han i dag er Digital Marketing Manager og ansvarlig for al online markedsføring af firmaets sportsernæringsprodukter som proteinbarer, proteinpulver og gels.

”Jeg kunne bevise, at jeg skaffede nye kunder og samtidig sparede penge for virksomheden i min praktik, og derfor fik jeg job direkte efter. Det motiverer mig at komme først og være bedst, for jeg er stort konkurrencemenneske og vil vinde,” forklarer Tobias Rasmussen, der kommer fra Nykøbing Mors og i dag bor i Viborg med kæresten.

Altid nyt at lære
Digital markedsføring står aldrig stille, og det er 26-årige Tobias Rasmussen vild med. Allerede under sin praktik brugte han mange timer om aftenen på at læse, høre podcasts og lære om de nyeste digitale trends.

”Udviklingen går så stærkt, og medierne skifter konstant, så jeg skal hele tiden holde mig på beatet. Jeg var dengang og i dag drevet af adrenalin for at vinde og tænker, at det her skal bare lykkes. Så det er lidt svært for mig at holde ferie, for jeg elsker det, jeg laver. Det er så spændende og sjovt, og jeg danner min egen hverdag,” siger Tobias Rasmussen, der blandt andet har givet sin viden og erfaring videre som timelærer til Erhvervsakademi Danias markedsføringsøkonomer.

Holdånden
15-18 timer om ugen spiller Tobias Rasmussen håndbold i den bedste danske liga for Mors-Thy. De timer kommer oveni den almindelige arbejdsuge og den konstante følgen med i nye tendenser.

”Jeg har en begrænset periode på nogle år, hvor jeg spiller ved siden af jobbet. Det kræver fleksibilitet og en forstående chef, der kan se, at jeg giver 10 gange tilbage ved at have mulighed for det. Selvom det er mange timer med arbejde og håndbold er jeg bare drevet af passion for sporten og en vindermentalitet,” fortæller den unge viborgenser.
Men det allerbedste ved jobbet ved Salling-virksomheden Pure Power er han ikke i tvivl om. Det er kollegerne. Bare at tale om dem, får han gåsehud på armene.
”De betyder alt. Vi er som en familie, der hjælper hinanden. Ligesom i håndbold skal man være et hold for at nå målet, og man er ikke stærkere end ens svageste led, og sådan er det også ved Pure Power. Jeg har en følelse af, at jeg er med til at drive virksomheden og betale lønningerne, fordi vi har samme DNA og en familieånd,” smiler han.

På vej mod stjernerne
Med sådan en stærk arbejds-familie skal det også være den rigtige, der kommer ind, når en ny praktikant skal findes. Siden sin egen praktiktid har Tobias Rasmussen haft flere forskellige marketing-praktikanter, men det er ikke altid nemt at rekruttere den rigtige.

”Det skal være det rigtige match, hvor de har samme DNA som os, og vi stiller høje krav,” siger han alvorligt.

For muligheden er der for at gentage Tobias Rasmussens succes og skabe sit eget job.
”Vi er vækstet så hurtigt og eksplosivt, at vi på et tidspunkt ikke havde flere varer på lageret. Vi er ved at tage springet fra en lille til en mellemstor virksomhed, og det er både fedt og hårdt,” puster han med et skævt smil.

Virksomhedens vækst er også en stor del af Tobias Rasmussens karrieremål om 10 år.
”Til den tid er vi det største sportsernæringsbrand i Norden, og jeg har forhåbentlig en god håndfuld ansatte under mig som leder, samtidig med at vi fastholder det familie-DNA, der gør Pure Power til så unik en arbejdsplads,” slutter han.

Den videregående uddannelse til markedsføringsøkonom tager to år, og der er stadig enkelte ledige studiepladser til studiestart i september på Dania i Viborg og Randers.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk