Skoleledere orienteret om coronasmitte på Højslev Skole

NYHEDER:

Skolelederen på Højslev Skole har i dag sendt en orientering til et antal ledere på andre folkeskoler, en efterskole og rektorer på ungdomsuddannelserne. Det sker som et led i det opsporende arbejde, der er i gang, efter at en elev fra Højslev blev testet positiv for covid-19.

Skoleleder Louise Maagaard Høybye på Højslev Skole har i dag sendt en orienterende mail om den covid-19 smittede elev til en række skoleledere på forskellige folkeskoler, en efterskole samt rektorerne på nogle ungdomsuddannelserne her i kommunen. Umiddelbart efter, at meldingen om den smittede elev i 9. klasse kom i morges, blev der iværksat et opsporingsarbejde. Det var en fælles indsats fra Højslev Skoles og Skole- og Dagtilbudsafdelingen i Skive Kommunes side. Det skyldtes en formodning om, at visse elever fra de pågældende skoler her i weekenden har været til fest med den smittede elev fra Højslev Skole.

- Det er vigtigt, at vi rykker hurtigt for at forsøge at opspore de nære kontakter. Derfor fik vi af den smittede elevs mor tilladelse til at sende en orientering ud med navns nævnelse, så vi hurtigst muligt kunne opspore de øvrige elever, der deltog i festen i lørdags. I det hele taget har der været et tæt samarbejde mellem familien, skolen og forvaltningen, siger Jens Kvist, der er skole- og dagtilbudschef.

Tid til covid-19-test
Der er tale om cirka 40 unge, der deltog i festen. De har fået besked og er blevet opfordret til at bestille tid til en covid-19-test og er blevet bedt om at isolere sig. Eleverne må først møde i skole igen, når der foreligger et negativt testresultat efter første test – i fuld overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens retningslinjer.

- Vi har også sendt eleverne på 7. og 8. årgang på Højslev Skole hjem over middag i dag, hvor de vil modtage online-undervisning resten af dagen. Lærerne, der har været i nær kontakt med den smittede elev, havde ikke mulighed for at undervise, fordi de skulle til test. Nogle lærere, som ikke har været tæt på eleven, har også truffet et privat valg om at blive testet. Og eleverne på alle tre årgange vil også blive undervist online hjemmefra i morgen. Den smittede elev har heller ikke været i skole mellem første og anden test, siger Jens Kvist.

Også forældrene til alle elever i udskolingen på Højslev Skole har i dag fået besked om smittetilfældet.

 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk