Skivemødet 2020 holder fast: talks og intellektuelle vitaminer i trygge rammer

Skivemødet 2019
Skivemødet 2019
NYHEDER:

Fra den 4.-5. september 2020 løber Skivemødet af stablen for tredje gang i de historiske omgivelser ved Jeppe Aakjærs kunstnerhjem på Jenle. Som følge af fastholdelsen af forsamlingsforbuddet løber folkene bag Skivemødet stærkt for alligevel at kunne gennemføre årets arrangement. Formand for Skivemødet, Poul Johannes Pedersen, håber på at blive et eksempel på fremtidens festivalformat, når de til september afvikler et af de få større udendørs folkemøder i efteråret.

Under overskriften ’Et Danmark i balance’ samles til september kunstnere, debattører, klimaeksperter, innovative erhvervsfolk og garvede Christiansborg-politikere på Jenle i et samtaleprogram, der endnu en gang sætter fokus på hvordan lokalsamfund rundt omkring i landet kan være med til at sætte den nationale dagsorden og bringe fremtidens Danmark i balance – i år med tre gennemgående spor: grøn omstilling, iværksætteri og ligestilling.

Skivemødet bliver i år både fysisk og digitalt. For at overholde sundhedsmyndighedernes anbefalinger og grænserne for større forsamlinger bliver samtlige talks og debatter på scenen streamet live samt vist via storskærme i området omkring Jenle. Ønsker man at deltage som publikum kan billetter bookes forinden via www.skivemødet.dk fra uge 34. Der er derfor rig mulighed for på tryggeste vis at deltage i de mange spændende arrangementer, der forløber over de to dage.

OPLEV BLANDT ANDRE
Jim Lyngvild tale om evnen til at forene kultur og business i lokalt perspektiv - Jesper Theilgaard stille skarpt på, hvorledes vi som samfund bliver nødt til at hanke op i den naturvidenskabelige dannelse - Jytte Abildstrøm fortælle om, hvordan man med kunst og kultur kan omsætte globale dagsordener i lokalt format - Jonatan Spang sætte nye perspektiver på livet uden for de store byer - Mads Langer synge fællessang og taler om den danske sangskat - Mogens Jensen tage temperaturen på ligestilling i dag - Peter Aalbæk tale om lokalt iværksætteri og de nye muligheder uden for storbyen - Jens Galschiøt fortælle om kunstens evne til at forme samfundet - Clement Kjersgaard trække tråde tilbage til Jeppe Aakjærs storpolitiske møder på Jenle.

Se det fulde program på www.skivemoedet.dk/program/

Formand: ”Vi er klar til at sprede vingerne ud”
Poul Johannes Pedersen, direktør for Thise Mejeri og formand for Skivemødet, fortæller om sine forventninger til årets arrangement:

”Efter Skivemødets første to år og et tumultarisk forår er vi nu ekstra ambitiøse – og klar til virkelig at sprede vingerne ud og vise resten af Danmark, hvordan man stykker en både inspirerende, dybdegående og underholdende samtalefestival sammen. Vi insisterer på at man i Jeppe Aakjærs ånd har brug for at mødes for at løse fremtidens udfordringer og vi har derfor allieret os med en række af Danmarks skarpeste hjerner og største personligheder. Jeg er sikker på, at Skivemødet 2020 vil være et eksempel på hvordan meningsdannere og folket i fremtiden skal mødes.”

Foruden samtaleprogrammet på Jenle vil der være en lang række arrangementer i Skive by samt ’åben ø’ på Fur, hvor øens borgere står klar til at fortælle om ø-livet og dets fortræffeligheder. Der opdateres løbende med nye arrangementer på Skivemødets Facebook-profil.

 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk