Skive sætter gerningssted på auktion ved Danmarks Indsamling

NYHEDER:

Det er efterhånden blevet en tradition, at kommunerne rundt omkring i landet kappes om at sætte sjove, skæve, iøjnefaldende begivenheder, oplevelser og varer på auktion for Danmarks Indsamling.

Også i år bidrager Skive Kommune til auktionen Danmark på Auktion, hvor det er en tur til Fur, folk kan byde på. Og det er jo ikke bare en helt almindelig tur til én af landets 443 øer, der er tale om.

De, der er så heldige at byde højt nok, får ikke bare en lækker frokost på Fur Bryghus, hvor der også vil være en sommerkoncert med navne som Poul Krebs, Rocazino, Lars Lilholt og Hjalmer. Inden da vil de få en personligt guidet tur af museumsinspektør John Brinch Bertelsen, fra Fur Museum.

Han er en institution på Fur, og én af dem, der ved allermest om Danmarks skønneste ø. Så meget, at hans blindhed ikke forhindrer ham i at være den skarpeste guide, der kender hvert et sving på vejen og mange flere historier end dem, der finder vej til turistkatalogerne.

Turen med ham vil også gå forbi Bette Jenses Hyw, hvor Gelænderbanden de senere år flere gange har rejst et gelænder for at gøre det nemmere for gangbesværede at bestige højen og nyde den smukke udsigt ud over fjorden. Men som hver gang er blevet erklæret for ulovlige af Slots- og Kulturstyrelsen, fordi der ikke må være et gelænder på en fredet gravhøj, som Bette Jenses Hyw er kategoriseret som. Derfor er Skive Kommune hver gang blevet pålagt at pille gelænderet ned. Hvorpå Gelænderbanden har rejst et nyt.

I dag er der anlagt en lidt bredere trappe end den, som furboerne oprindeligt havde lavet. Og som vel at mærke er godkendt af den statslige styrelse. Om der en dag kommer et nyt gelænder op, vil Gelænderbanden efter sigende ikke afvise. 

Der er indkvartering på Hotel Strandtangen i Skive, som ligger ved kanten af Limfjorden og med en storslået udsigt udover fjorden og lystbådehavnen. Der er også sørget for både morgenmad og transport under hele opholdet.

Den kommune, der står bag det arrangement eller den begivenhed, som får det højeste hammerslag, modtager den flotte ’Danmark på Auktion’-pris.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk