Skive Kommune styrker det lokale talent- og elitearbejde

Foto: Pixabay
NYHEDER:

Team Danmark og Skive Kommune har underskrevet en samarbejdsaftale. Aftalen mellem Team Danmark og Skive kommune vil løbe fra 2020 til udgangen af 2023, og skal give kommunens unge talenter endnu bedre muligheder for at udvikle sig i stærke talentmiljøer.

"Jeg vil gerne byde Skive Kommune varmt velkommen og vi ser frem til et godt og konstruktivt samarbejde. Samarbejdet med Elitekommunerne er afgørende for at skabe og udvikle lokale talentmiljøer, hvor unge atleter kan afprøve og udvikle deres potentiale på en samfundsmæssig ansvarlig måde. Skive har gjort et godt og grundigt arbejde for at være med helt fremme i talentarbejdet", siger Lone Hansen, der er adm. direktør for Team Danmark.

Undersøgelser viser, at atleter, som får mulighed for at kombinere sport og uddannelse (dual career), klarer sig godt på begge arenaer. Det er vigtigt, at der bliver skabt en god balance mellem idræt, skole og fritid. Som en del af samarbejdet har Skive kommune blandt andet udviklet uddannelsestilbud, som gør det muligt for unge, der gerne vil afprøve talentet, at prioritere idrætten i et fleksibelt miljø i et rummeligt fællesskab.

Hos Skives borgmester, Peder Christian Kirkegaard (V), er der store forventninger til samarbejdet.

"Vi er naturligvis glade for og stolte over, at blive en Team Danmark Elitekommune. Det er en blåstempling af vores foreningers arbejde med de unge idrætsudøvere. I Skive Kommune vil vi gerne give de unge et sundt og aktivt ungdomsliv, og de nye initiativer i forbindelse med Team Danmark elitekommunesamarbejdet giver de talentfulde unge en enestående mulighed for at dyrke deres idrætstalent og samtidig færdiggøre deres uddannelse. Vi håber, at vi med disse initiativer kan motivere vores lokale unge til at ville endnu mere med deres idræt. Som ungdomstalenter og senioratleter bliver de nemlig gode ambassadører, der sætter Skive Kommune på Danmarkskortet som en attraktiv idrætskommune", siger Peder Christian Kirkegaard.

Som en del af det kommende elitekommunesamarbejde vil Skive Kommune desuden arbejde for at fastholde unge talenter længere i idrætten ved at styrke træningsmiljøer og skabe uddannelsestilbud, som gør det muligt for den enkelte udøver at prioritere idrætten i et sundt uddannelsesmiljø, hvilket vil gavne og løfte idrætten i hele kommunen.

Fakta

Som en del af det nye samarbejde har Skive kommune etableret en organisation og ansat en elitekoordinator med ansvar for det sportslige set-up og for at etablere en dual career struktur, der kan understøtte de lokale talentmiljøer.

De prioriterede idrætsgrene i aftalen er:

  • Atletik
  • Håndbold
  • BMX
  • Sejlsport

Du kan læse mere om Skive Kommunes Team Danmark indsats her.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk