Skive Kommune og Dansk Byggeri står sammen om grøn udvikling

Foto: Skive Kommune
NYHEDER:

Skive Kommune og Dansk Byggeri står sammen om et stærkere grønt fokus, når det kommer til udviklingen af erhvervslivet – både lokalt og nationalt. Det blev de enige om på det årlige borgmestermøde, der forleden foregik i GreenLab Skive, hvor Dansk Byggeri besøgte Skive Kommunes borgmester.

Sammen kan vi blive endnu bedre. Dén holdning deler Skive Kommune og Dansk Byggeri, og det er der sådan set ikke noget nyt i. Dansk Byggeris analyse af kommunernes erhvervsvenlighed har for femte år i træk bragt Skive i top ti på landsplan. Men nu skal samarbejdet om den grønne, cirkulære dagsorden op i et højere gear. Ikke bare lokalt, men også nationalt. Blandt andet vil Dansk Byggeri deltage i et idé-møde med Skive Kommune for at drøfte mulighederne for et stærkere samarbejde om den grønne, cirkulære dagsorden.

- Vi er meget stolte af og glade for, at vi igen i år ligger i toppen på Dansk Byggeris liste over erhvervsvenlige kommuner. Det er vigtigt for os at fastholde den position, hvor vi skaber de bedst mulige lokale rammevilkår for vores erhvervsliv – herunder vores mange bygge - og anlægsvirksomheder. Vi er ligeledes meget glade for, at Dansk Byggeri kvitterer for den indsats, vi yder for at trække udviklingen af erhvervslivet både her på egnen og i hele landet i en grønnere retning, siger borgmester i Skive Kommune Peder Christian Kirkegaard.

- Her i kommunen har vi i mere end 40 år haft den grønne førertrøje på. Skive er den første kommune i landet, hvor stort set alle landmænd afleverer deres gylle på et biogasanlæg, og kommunens biler kører på biogas for nu at nævne nogle eksempler. Udviklingen af GreenLab Skive taler sit eget sprog, der allerede har givet genlyd rundt omkring i den store verden. Vi har vist, at vi kan være med til at skabe en grøn udvikling, der er helt unik. Det skyldes blandt andet et meget tæt samarbejde med erhvervslivet. Og vi er meget glade for, at Dansk Byggeri nu vil bruge vores erfaringer lokalt til at trække udviklingen af erhvervslivet i hele landet i en grønnere retning, siger Peder Christian Kirkegaard.

Danmark som foregangsland
I Dansk Byggeri er de helt klar til at tage fat på arbejdet. De har udarbejdet anbefalinger til regeringen fra Klimapartnerskabet for bygge- og anlægssektoren. Klimapartnerskaberne har til formål at udvikle konkrete forslag til regeringen om, hvilke indsatser der vil kunne bidrage til at nå målet om at reducere Danmarks udledning af klimagasser med 70 procent i 2030 og gøre Danmark til et foregangsland for resten af verden.

- Vi har blandt andet foreslået, at de fossile brændstoffer skal ud, så danske bygninger udelukkende opvarmes af vedvarende energikilder, og at byggebranchen i langt højere grad skal genanvende byggematerialer. Det er noget, Skive Kommune har årelange erfaringer med. Derfor ser vi kommunen som en helt naturlig samarbejdspartner, når det kommer til at sætte turbo på den grønne omstilling, siger Michael Nielsen, der formand for Dansk Byggeri i Midt- og Vestjylland.

- Når vi på denne måde skaber et tættere samarbejde med en kommune, der virkelig ved, hvad der skal til, når det kommer til at tænke og agere grønt, er vi overbeviste om, at vi når længere. Det er jo også – når det kommer til stykket – et fælles ansvar, som vi meget gerne vil være med til at løfte.

Fra venstre ser man:
Niels Hansen, næstformand, Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland
Michael H. Nielsen, direktør Dansk Byggeri
Poul Bak, formand BYG Skive – Salling
Michael Nielsen, formand for Dansk Byggeri i Midt- og Vestjylland
Goska Rasmussen, formand for Erhvers- og Arbejdsmarkedsudvalget i Skive Kommune
Christopher Sorensen, CEO, GreenLab Skive (med ryggen til)
Peder Christian Kirkegaard, borgmester i Skive Kommune
Henrik Teglgaard Lund, seniorkonsulent, Dansk Byggeri
Lars Harder, direktør, Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen, Skive Kommune
Gitte Brødsgaard Vesti, chefkonsulent, Dansk Byggeri
Steen Harding Hintze, udviklingsdirektør, GreenLab Skive
Anders Storgaard Rask, kommunikations-, udviklings- og erhvervschef, Skive Kommune
Thomas Lindberg, direktør, forvaltningen for Teknik, Miljø og Udvikling, Skive Kommune
Jens Peder Hedevang, formand for Teknik- og Miljøudvalget, Skive Kommune

Knud Erik Stengaard, medlem af regionsbestyrelsen Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland, deltog også i mødet, men er ikke på billedet.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk