Skive Kommune er klar til flere uger på nødblus

Foto: Skive Kommune
NYHEDER:

Statsminister Mette Frederiksen meldte på et pressemøde i går eftermiddag ud, at nedlukningen af Danmark indtil videre bliver forlænget med flere uger. Skive Kommune følger som hele vejen igennem anbefalingerne fra Sundhedsstyrelsen og fortsætter på nødblus - indtil videre til og med den 13. april 2020.

Det var næsten ventet, at nedlukningen af Danmark ville blive forlænget, inden statsminister Mette Frederiksen indledte sit pressemøde klokken 15 i går eftermiddag. Det var som bekendt også det, der blev meldt ud: Forlængelsen er indtil videre sat til at skulle vare indtil og med anden påskedag den 13. april.

- Det betyder, at vores påsketraditioner bliver udfordrede – men det er en alvorlig situation, vi står i, så vi vil naturligvis fortsat følge de retningslinjer, der kommer fra centralt hold, siger Jan Lund-Andersen, der er direktør i Kultur- og Familieforvaltningen i Skive Kommune og talsmand for kommunens krisestab.

- Derfor vil vi også fortsat opfordre vores borgere til at følge anbefalingerne og håbe på forståelse for den svære situation, vi lige nu befinder os i. Det stiller også store krav til mange af vores medarbejdere, der arbejder på helt andre vilkår, end de normalt er vant til. Det kræver noget benarbejde at få ens arbejdsdag omlagt til at foregå digitalt. Og så løber personalet på sundhedsområdet ekstra stærkt for tiden. De yder alle en forbilledlig indsats. Det er jeg meget taknemmelig for og stolt af, siger han.

I overensstemmelse med retningslinjer
Den forlængede nedlukning giver også anledning til at overveje, om nødberedskabet i Skive Kommune skal fortsætte som hidtil, eller om der er justeringer, der vil være hensigtsmæssige at foretage.

- Det er klart, at alle vores servicefunktioner er under pres i denne krisetid. Vi kører på et nødberedskab, der i første omgang var stablet på benene for at kunne dække de kritiske funktioner i de fjorten dage, Mette Frederiksen først meldte ud. Vi skal nu have kigget på, om løsningerne fortsat vil være de mest optimale den længere nedluknings-periode, der i går blevet varslet. Men uanset hvordan vi griber eventuelle ændringer an, vil det naturligvis og til hver en tid ske i nøje overensstemmelse med retningslinjerne fra de nationale myndigheder, siger Jan Lund-Andersen.

 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk