Sallingsundbroens bropiller skal renoveres

NYHEDER:

Sallingsundbroen mellem Mors og Salling gennemgår mellem 2020 og 2022 en større renovering på broens overside. Nu skal bropillerne under broen også renoveres for at forlænge betonkonstruktionens levetid. Arbejdet på vandet starter efter påske.    
 
Sallingsundbroen fra 1978 gennemgår de næste tre år en større renovering. Broen skal på oversiden have ny belægning, ny fugtisolering, nye støjdæmpende fuger og nyt autoværn. Men også under broen begynder et renoveringsarbejde af bropillerne. Arbejdet på vandet påbegyndes efter påske.
 
”Renoveringsarbejdet oppe på broen er allerede godt i gang, og nu begynder vi så også en renovering under broen. Det er Sallingsundbroens bropiller, det vi i daglig tale kalder ”isbryderne”, vi skal i gang med. Isbryderne er den betonkonstruktion ved vandoverfladen, der beskytter bropillerne mod isskruninger. Formålet med denne renovering er at forlænge levetiden på isbryderne,” siger projektleder i Vejdirektoratet, Jørn Andreas Kristensen.
 
Isbryderne er markeret med rød cirkel på billedet.
 
Broens 14 bropiller på vand skal gennemgå en renovering. Isbrydernes yderste betonskal skal brydes ned, og i betonkonstruktionen skal der indbygges katodisk beskyttelse, der er et elektrisk system, som beskytter stålarmeringen mod at ruste. En ny betonskal skal støbes, og der skal udføres diverse betonreparationer på bropillerne.
 
Arbejderne går i gang umiddelbart efter påsken 2020 og vil foregå til og med september 2020. Herefter indstilles arbejdet og genoptages i april 2021. Renoveringen af bropillerne forventes afsluttet oktober 2021.
 
I forbindelse med arbejderne vil der under Sallingsundbroen på Mors-siden blive etableret en arbejdsplads og en lille flydebro eller lignende, hvorfra transport til isbryderne vil foregå ved hjælp af flåder og mindre både.
 
”Vi forsøger i både planlægning og udførelse at tage så stort et hensyn til broens naboer som muligt. Derfor har vi stillet omfattende krav til entreprenøren, så arbejdets miljøpåvirkninger og gener begrænses. Arbejderne bliver udført lokalt omkring isbryderne, så sejlads i området vil ikke blive påvirket af vores arbejde. Sejlerne kan altså fortsat sejle under broen uden problemer,” siger Jørn Andreas Kristensen.
 
Entreprenøren må kun udføre støjende arbejder på hverdage kl. 7-18 og lørdage kl. 7-14. Derudover tilstræbes det, at arbejderne tættest på land starter op, mens en stor del af danskerne er hjemme og endnu ikke har taget hul på de mange udendørsaktiviteter, som et varmere vejr fører med sig. 

Sallingsundbroen er fra 1978 og forbinder øen Mors og halvøen Salling.
 
Renoveringen af bropillerne strækker sig over to år fra 2020-2021, og der arbejdes i 2020 fra medio april til og med september.

 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk