Reduceret åbningstid i dagplejen

Foto: Pixabay
NYHEDER:

Dagplejere har mulighed for at reducere deres åbningstid med 2½ timer om ugen for at have den tid, der er nødvendig til den ekstra rengøring, der kræves for at kunne leve op til Sundhedsstyrelsens retningslinjer. Der er ikke fastlagt bestemte tidspunkter for reduktionen. Dagplejerne fastsætter åbningstiden i samarbejde med forældrene, så det kan fungere bedst muligt for alle parter

I forbindelse med den gradvise, kontrollerede genåbning af kommunens servicetilbud er åbningstiden hos dagplejerne reduceret med 2 ½ time om ugen. Formelt set betyder det således, at der ikke er fuld åbning på området, som kommunen ellers meldte ud i fredags. Dagplejen har lukket 2½ time mere end normalt.

Ellers ville der ikke være den nødvendige tid til at få gjort rent i det omfang, som Sundhedsstyrelsens retningslinjer foreskriver. Men når det er sagt, har kommunen ikke oplevet, at der ikke er fundet løsninger i de enkelte dagplejehjem – måske ikke præcis som dem, forældrene kendte til, inden statsminister Mette Frederiksen lukkede Danmark ned.

- Man kan godt sige, at vi har taget munden for fuld ved at melde ud, at vi fra og med i dag er tilbage til fuld åbning over hele linjen i vores skoler og dagtilbud. Så forældrenes oplevelse vil – i videst muligt omfang - være, at de har det tilbud, de kender og plejer at have. Hvis der er nogle, der oplever problemer, skal vi nok finde en løsning. Og under alle omstændigheder går vi ikke på kompromis med Sundhedsstyrelsens retningslinjer. Borgerne kan være sikre på, at vi til hver en tid følger dem, siger Jan Lund-Andersen, der er direktør i Kultur- og Familieforvaltningen i Skive Kommune og talsmand for kommunens krisestab.

Dagplejen holder åbent i 45,5 timer om ugen for tiden mod normalt 48 timer.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk