Rådhuset gør klar til at åbne

Foto: Marie-Louise Futterup
NYHEDER:

Fra på onsdag kan alle medarbejderne i Skive Kommune igen møde ind på rådhuset i Torvegade og i Den Blå Diamant. Det sker i forlængelse af aftalen om en udvidelse af fase to i genåbningen af landet, som sent i aftes faldt på plads mellem Folketingets partier. Kommunen har været forberedt på meldingen og bliver klar til at åbne i løbet af næste uge.

Det var næsten midnat, da statsminister Mette Frederiksen i går aftes kunne træde frem efter aftenens forhandlinger og præsentere den aftale, som Folketingets partier var nået frem til. Omdrejningspunktet for aftalen var en udvidelse af fase to i genåbningen af samfundet under coronakrisen. Og med den i hus sendte de fra på onsdag den 27. maj alle offentligt ansatte i Region Midtjylland, Region Nordjylland og Region Syddanmark på arbejde igen. Det har vakt glæde i Skive Kommune efter mere end to måneder med computerskærme på spiseborde derhjemme, onlinemøder hjemmefra, sparring med kolleger via telefon, teammøder i parker og hvad der ellers har været hverdag for mange af de ansatte, siden landet lukkede ned.

- Da fase to af genåbningen blev præsenteret inden Store Bededag, håbede vi jo på, at vi allerede dér kunne få lov til at vende tilbage til rådhuset. Så vi var begyndt at kigge ind i, hvordan vi skulle håndtere en tilbagevenden til noget, der kom i nærheden af en fuld bemanding på kontorerne. Så vi er meget glade for, at vores medarbejdere igen kan møde ind fra næste uge. Det glæder vi os meget til, siger Jan Lund-Andersen, der er talsmand for Skive Kommunes krisestab og direktør for Kultur- og Familieforvaltningen.

- Selvfølgelig har vi ikke kunnet lægge en klar plan. For vi har ikke vidst, om der i første omgang blev tale om nogle udvalgte medarbejdere, der varetager funktioner, hvor der særlig risiko for sagspukler, eller om der ville blive åbnet for alle på én gang. Men derfor har vi alligevel været ved at forberede os. Og mandag morgen samles krisestaben for at lægge de endelige, konkrete planer for, hvordan åbningen kommer til at se ud her i Skive Kommune.

Coronakrisen ikke ovre
Men der vil ikke være tale om bare at vende tilbage til tiden før den 11. marts, hvor Danmark blev lukket ned. Der vil være en lang række retningslinjer, der skal overholdes for stadig at minimere risikoen for coronasmitte.

- Coronakrisen er ikke ovre endnu. Det skal vi huske. Der er jo også en grund til, at de offentligt ansatte i Region Sjælland og Region Hovedstaden ikke har fået lov til at møde ind sammen med os andre i resten af landet. Antallet af smittetilfælde er stadig noget større i den østlige del af Danmark. Vi skal også i vores del af landet fortsat passe på og være sikre på, at vi er klar til at leve op til Sundhedsstyrelsens retningslinjer, inden vi åbner i næste uge, siger Jan Lund-Andersen.

- Vi skal blandt andet have kigget på, hvordan vi åbner vores kantiner, om alle bare kan møde ind på én gang og have lagt en plan for den ekstra rengøring, der skal iværksættes. Borgerne vil heller ikke bare kunne stille sig i kø i borgerservice. Vi er i fuld gang med at lægge en plan for, hvordan vi i stedet skal tage imod folk. Vi er for eksempel ved at kigge på mulighed for tidsbestilling og særlige venteområder, så vi kan sikre, at der bliver holdt god afstand. Men det er et arbejde, der lige nu er i gang, så vi kan endnu ikke sige, hvordan det helt præcist kommer til at foregå i næste uge. Hverken for vores medarbejdere eller for borgerne. Men vi arbejder på højtryk for at få alt på plads inden for rammerne af Sundhedsstyrelsens retningslinjer. Vi forventer, at vi kan melde den endelige plan ud i løbet af den kommende uge, siger han.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk