Overrasket af borgmester-besøg i Hem

Foto: Skive Kommune
NYHEDER:

I fredags blev det afsløret, hvem af de mere end 400 deltagende børn fra Skive Kommune, der var udvalgt til at repræsentere kommunen i forbindelse med fejringen af Dronning Margrethe II’s 80-års fødselsdag i sidste uge. Det valgte Peder Christian Kirkegaard at møde op på Hem Skole for at meddele den udvalgte, unge kunstner, Camille Engelbrecht Smidt fra skolens 3. klassetrin.

I anledningen af dronningens fødselsdag i sidste uge havde Kommunernes Landsforening inviteret landets kommuner til at gå sammen om en fælleskommunal gave til majestæten. Alle 98 kommuner skulle hver bidrage med ét maleri lavet af elever i 3. klasse. På billedkunstens dag onsdag den 11. marts 2020 malede kommunens 3. klasser flotte billeder. Hvert maleri skulle indeholde frie fortolkninger af to motiver: Dronning Margrethe II og ét vartegn fra kommunen.

I fredags blev det så afsløret, hvem af de mere end 400 deltagende børn fra Skive Kommune, der var udvalgt til at repræsentere kommunen. Det valgte Peder Christian Kirkegaard at møde op på Hem Skole for at meddele den udvalgte, unge kunstner, Camille Engelbrecht Smidt fra skolens 3. klassetrin.

 Borgmesteren havde siddet i juryen sammen med kulturchef Kent Sørensen, kunstner Henrik Scheel Andersen og billedkunstlærer Maria Mæng. Han mødte op ved et lille arrangement i skolegården, hvor han over for elever og medarbejdere – på behørig afstand –  begrundede udvælgelsen:

- De over 400 elever, som have deltaget i at lave billeder med Dronning Margrethe, stillede bedømmelsesgruppen på en svær opgave. Der var mange gode og spændende billeder. Det var en stor oplevelse for gruppen at se, hvordan en stram opgave var blevet besvaret på så mange forskellige måder, det vidner om en stor kreativitet blandet de mange 3. klasses elever, men der vidner også om, at de mange lærere har engageret sig i forløbet og har planlagt selvstændige forløb for netop deres klasse, sagde han.

- Det billede, som gruppen endte med at pege på, er malet med forskellige materialer, flydende akvarel, tempera og forskellige tegnematerialer. Det har givet maleriet et varieret udtryk med forskelligartet stofligheder, som giver et samlet malerisk udtryk. I billedet er motivet vartegnet Vor Frue Kirke i Skive samt naturligvis Dronning Margrethe som ung kvinde, der er lavet et meget personligt og indlevende portræt af. Billedet udstråler en stor sanse- og maleglæde, endvidere er det båret af fortælleglæde.

Camille blev både overrasket og glad. Hendes maleri er sendt til KL, som står for indramningen. Derfor havde borgmesteren et foto med af Camilles maleri, som han overdrog til den stolte elev.

 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk