Netværk og dimissionsgave til SKIVEegnens unge

Foto: Pixabay
NYHEDER:

Omkring 500 unge fra SKIVEegnen afslutter i disse dage deres ungdomsuddannelse, og gaderne vrimler med festglade og humørfyldte mennesker.

Skive Kommune lykønsker i år alle unge, der afslutter en gymnasial ungdomsuddannelse eller en erhvervsuddannelse med en dimissionsgave med temaet, ’Du ved, du er fra SKIVEegnen, når…’. Håbet med gaven er, at den vil bidrage til et smil på læben og ikke mindst vække nostalgi og gode minder.

Ud over dimissionsgaven inviterer Kommunen egnens herboende og fraflyttede unge ind i et socialt netværk, hvor der bl.a. vil blive orienteret om spændende projekter, erhvervseventyr og den brede vifte af fritids- og kulturtilbud på egnen. Netværket er et led i kommunens bosætningsarbejde, og bosætningskonsulent Helle Dalsgaard Pedersen ser netværkets væsentligste funktion som dets rolle i at skabe oplevelser blandt de unge gennem netværksrelaterede aktiviteter.

Fællesskaber på tværs
- Det er helt centralt, at vi er med til at skabe fællesskaber på tværs blandt de unge med rødder på egnen. Det kan være unge, der altid har boet her, og det kan være unge, der er flyttet herfra for at videreuddanne sig i de større uddannelsesbyer. SKIVEegnen har rigtig meget at byde på, og det er afgørende at vores unge mennesker er bevidste om de mange muligheder, der findes her, men allervigtigst er det centralt, at de får oplevelser sammen, siger hun.

Hun uddyber, at det er gennem oplevelser og fællesskaber, at de unge får en stærkere relation til egnen, og derfor skal netværket også ses dels som en fastholdelsesindsats og dels som en tiltrækningsindsats. Ligesom andre provinsbyer, er der nemlig også mange unge, der flytter fra SKIVEegnen, når de har afsluttet deres ungdomsuddannelse.

Stort potentiale i stærk relation
- Statistikkerne taler deres tydelige sprog, og det er kun godt, at de unge kommer ud og oplever verden, og får en masse erfaring med i bagagen. Men vi vil jo også gerne have, at de kommer hjem igen senere i livet. Vi kan se, at når folk flytter tilbage til Skive kommune efter en årrække ude, er det primært på grund af relationer til området. Derfor er der et stort potentiale i at fastholde en stærk relation med de unge – også mens de ikke bor her på egnen.

Netværket, som primært er rettet mod unge i alderen 18-35 med rødder på SKIVEegnen, er i sin spæde opstart, men håbet er, at netværket hurtigt vil vokse dels gennem de sociale medier, og dels med hjælp fra forældre til unge med rødder på egnen.

- For at netværket bliver interessant at være en del af, er vi helt afhængige af, at de unge melder sig ind. Vi håber i den forbindelse, at egnens forældre kan hjælpe os med at tilskynde og orientere deres unge om netværket. Vi har ikke en fast plan for, hvor ofte vi vil afvikle aktiviteter, eller hvad disse skal indeholde. Vi har naturligvis en masse ideer, men tanken med netværket er faktisk også, at vi vil lytte rigtig meget til de unge, høre hvad de ønsker og planlægge derefter, siger Helle Dalsgaard Pedersen.

Netværket kan findes på Facebook ved at søge efter gruppen ’Os fra SKIVEegnen’: https://www.facebook.com/groups/2337331069813860/ 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk