Negative testresultater tikker ind

NYHEDER:

Én af lærerne på Højslev Skole har fået svar på sin test: Negativ. Det samme svar har fire af eleverne også fået. Så indtil videre er der ikke konstateret flere smittetilfælde, efter en smittet skoleelev deltog i en fest med ca. 40 andre unge i sidste weekend.

Det er langt fra alle, der har fået svar. Men de første har. Og testresultatet har været negativt hos indtil videre én lærer og fire elever fra Højslev Skole. Det sker, efter en covid-19-smittet elev fra skolens niende årgang i sidste weekend deltog i en fest sammen med omkring 40 andre unge fra forskellige skoler. Et stort opsporingsarbejde har været i gang, mange er nu sendt til test og undervisningen på årgangen foregår online hjemmefra.

- Vi har opfordret alle elevens nære kontakter – herunder dem, der deltog i festen – til at blive testet. Også nogle af lærerne på Højslev Skole er blevet testet. Ved at kommunikere hurtigt ud sikrede vi, at elevens nære kontakter kom til test så hurtigt, det kunne lade sig gøre. Og nu har vi så de første svar. Heldigvis er de negative. Men vi afventer stadig en del testsvar, så der er ikke noget, der som sådan er sikkert endnu. Alligevel er det da med en forsigtig lettelse, jeg har modtaget dagens første melding, siger skole- og dagtilbudschef i Skive Kommune, Jens Kvist.

- Vi følger naturligvis situationen nøje – i fuld overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens retningslinjer. Og vi gør, hvad vi kan for at skabe trygge rammer for vores elever og medarbejdere. Derfor foregår undervisningen online for niende årgang i disse dage.

Skole- og dagtilbudsafdelingen arbejder tæt sammen med ledelsen på Højslev Skole for at sikre, at alle retningslinjer bliver overholdt. Desuden vil skoleleder Louise Maagaard Høybye bruge weekenden på at lave en plan for næste uges undervisning i udskolingen.

 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk