Medarbejdere på psykiatri- og rusmiddelområdet varslet om indkald i andre jobfunktioner

NYHEDER:

Personalet, der er ansat i Center for Psykiatri og Rusmiddel i Skive Kommune kan blive bedt om at møde ind og varetage andre jobfunktioner, end de er vant til. Det har centerledelsen i går varslet dem om. Det kan ske, hvis der på grund af coronasmitte opstår mangel på personale i de kritiske funktioner.

’Vi kan risikere, at flere af jeres kollegaer bliver sygemeldte for en periode […] I et vist omfang kan den enkelte afdeling selv dække sygemeldingerne, men vi kan komme i en situation, hvor det ikke længere er muligt at følge med.’

Sådan indleder centerleder Anne Mette Kornum en mail, som i går eftermiddag blev sendt ud til medarbejderne i Center for Psykiatri og Rusmiddel samt deres tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter.

Ekstraordinær situation
- Vi står i en alvorlig situation, og vi er nødt til at være forberedte på, at vi kan blive endnu mere pressede på personaleområdet i forhold til de kritiske funktioner. Der er det jo ikke nok at have en plan for et nødberedskab – vi skal også være sikre på, at nødberedskabet kan bemandes. Derfor er vi nødt til at forberede vores medarbejdere på, at vi kan komme i den helt ekstraordinære situation, at de kan blive kaldt på arbejde i en funktion og på et tidspunkt, de ikke er vant til at varetage, siger Jan Lund-Andersen, der er direktør i Kultur- og Familieafdelingen i Skive Kommune og talsmand for kommunens krisestab.

- Det vil naturligvis ske i en dialog med medarbejderne og kommunens HR-afdeling, så vi sammen kan finde den bedst mulige løsning, hvis behovet for deres hjælp i en anden jobfunktion skulle opstå. Men vi appellerer virkelig til deres forståelse for, at vi alle står i en særlig situation, der kræver helt særlige forholdsregler, siger han.

Det er stadig hensigten, at sygemeldinger skal dækkes i den enkelte afdeling i det omfang, det er muligt.

- Alligevel har vi valgt at varsle medarbejderne. For vi ved ikke, hvordan situationen i forhold til corona udvikler sig, og vi vil hellere være på forkant, så vi kan sikre, at de kritiske funktioner bliver opretholdt – selv under forhold, hvor vi er meget pressede, siger Jan Lund-Andersen.

Faldet i god jord
Udmeldingen fra centerledelsen på psykiatri- og rusmiddelområdet lader til at være faldet i god jord hos tillidsrepræsentanter og medarbejdere. Blandt andet har Karina Bach Eriksen, der er medarbejder på rusmiddelområdet, skrevet:

- Sådan må det være, og så må vi træde til, der hvor der er brug for os, hvis det kommer dertil. Jeg synes alt det her har været tacklet super ordentligt og jeg er ikke i tvivl om, at i gør alt hvad i kan og med de hensyn i kan – I gør det godt.

Flere tillidsrepræsentanter på området har også tilkendegivet, at der er fuld opbakning til den besked, de fik i går.

- Det glæder mig virkelig, at vores dygtige medarbejdere også i en presset situation er klar til at løbe endnu stærkere og yde en endnu større indsats. De er i forvejen med til at gøre en stor forskel i det daglige, og det stopper ikke, selv om der bliver stillet større krav til dem. Jeg er meget taknemmelig for, at det er holdningen her i Skive. Og jeg er sikker på, at borgerne selv og deres pårørende også sætter stor pris på det ansvar, vores medarbejdere er klar til at løfte, siger Jan Lund-Andersen.

 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk