Med sprit og rene hænder

Svend Schrøder
Foto: Skive Kommune
Svend Schrøder
NYHEDER:

Med den gradvise åbning af skoler og dagtilbud er der brug for flere hænder til den omfattende rengøring. Ifølge Sundhedsstyrelsens retningslinjer skal der sprittes af, vaskes hænder og gøres mere rent end normalt. Trine Gravgaard er én af de ekstra ressourcer, der giver en hånd med.

Der bliver sprittet af til den helt store guldmedalje i Oddense Børneunivers. Flere gange om dagen. For i lighed med alle andre skoler og dagtilbud i Skive Kommune følger de også i Oddense Sundhedsstyrelsens retningslinjer for, hvordan skoler og dagtilbud igen kan åbne. I hvert fald til en vis grad, idet det som bekendt kun og 0.-5.-klasse, der er mødt ind i skolen.

Det betyder, at rengøringsopgaven er blevet noget mere omfattende, end den normalt er på institutions-niveau. Derfor har det også været nødvendigt at få ekstra ressourcer ind for at kunne løfte den. For det normalt rengøringsteam passer fortsat det arbejde, de er vant til at udføre. Trine Gravgaard har derfor travlt med at få både børnehave, SFO og skole, der er en samlet enhed, sprittet af og gjort ekstra rent, som retningslinjerne foreskriver.

Dejligt at gøre en forskel
- Det er dejligt at kunne være med til at gøre en forskel, så børnene kan komme tilbage til deres skole og børnehave. Det er vigtigt i en tid som denne, at vi hjælper hinanden. Så jeg har travlt med at spritte borde og toiletter af flere gange om dagen. Derudover hjælper jeg lidt til her og der. Der er jo et stort ombygningsarbejde i gang her på stedet, så det støver noget. Det er jeg også med til at gøre rent efter. Desuden hjælper jeg med at pakke ting
ned og flytte dem i forbindelse med byggeriet, siger hun.

Det er hendes anden arbejdsdag i dag, men hun har allerede fundet sig godt til rette i et tæt samarbejde med pedellen. De aftaler om morgenen, hvad der skal laves i løbet af dagen i hele enheden. Hendes tid er ligeligt fordelt mellem skole- og børnehave-delen.

- Og så går jeg ellers i gang, og det er jeg glad for. Der er nok at tage fat på, for der er jo også kommet ekstra faciliteter til, siger hun.

Her henviser hun blandt andet til de to toiletvogne, som er blevet stillet op. Der er også regnvandsbeholdere, der er lavet om til, at man kan vaske hænder ved dem. Og pletter på fliserne, der markerer, hvor børnene skal placere sig for at holde afstand – og sprit over det hele, som lederen af Oddense Børneunivers, Svend Schrøder, sammen med personalet har haft travlt med at få på plads inden åbningen.

Heftig påske
- Det har været en heftig påske. Der har ikke været megen ferie. Til gengæld var vi også helt klar til at åbne. Og det er en helt utrolig indsats, som jobcentret, forvaltningen og den normale rengøring har ydet. De har nærmest arbejdet i døgndrift hele påsken for at vi kunne blive klar til at tage imod børnene. Det er jeg virkelig imponeret over, siger han.

Han har også prioriteret rengøringsarbejdet højt. Det har været vigtigt med muligheden for at ansætte Trine Gravgaard.

- Det handler om at kunne vise, at vi virkelig prioriterer børnenes trivsel og tryghed højt. Og at kunne sige til forældrene, at vi faktisk gør alt, hvad vi kan for at sikre de bedste rammer – selv i en tid som denne. I den sammenhæng er de penge, vi bruger på den ekstra rengøring, givet rigtig godt ud. Vi har simpelt hen gjort det, så godt vi kan, siger han.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk