Mænd i krise inviteres til et forløb, der hjælper mænd videre

NYHEDER:

Hvad gør man(d), når livet slår knuder og det er svært at komme videre? Mange mænd oplever, at store forandringer i livet kan være uoverskuelige, og en del har svært ved at dele sorgerne med andre og bruge venner, familie og netværk til at komme videre.

Derfor starter Frivilligcenter Skive nu det første forløb i projektet ’Kom Videre Mand’ op, så mænd med et ønske om at komme videre i livet kan være med i et positivt fællesskab med andre mænd. Forløbet strækker sig over 8 uger med et ugentligt møde, hvor bestemte temaer tages op.

I spidsen for projektet står fire frivillige mænd, som har påtaget sig gruppelederrollen. De har været på kursus for at blive klædt på til opgaven, og de står klar til at tage imod tilmeldinger. Så snart der er en gruppe samlet går det hele i gang. Gruppelederne fordeler opgaverne imellem sig, så der altid er tid og overskud til at stå i spidsen for møderne og sørge for, at deltagerne får en rigtig god oplevelse af forløbet. En af gruppelederne, Jan Lillelund, siger:

  • Min kone prikkede til mig, om ikke jeg skulle i gang med noget frivilligt, og det med at være gruppeleder i Kom Videre Mand tiltalte mig rigtig meget…det er et dejligt overskueligt projekt som jeg tror virkelig kan betyde meget for de mænd, der kommer med, og der er ligesom tid på, otte uger for hvert forløb, så det er til at overskue. Jeg glæder mig meget til at vi starter det første hold op. Og jeg er spændt på, hvilke mænd der melder sig. Det er jo et forløb for helt almindelige mænd som står i en ualmindelig situation, så jeg ser frem til at møde dem, og jeg håber vi kan gøre livet lidt lettere for deltagerne med en god snak.

Han suppleres af Mogens Westergaard Jensen, der også er gruppeleder.

  • Ja, nu har vi været afsted på kursus alle fire og vi har fået en masse input til hvordan sådan et gruppeforløb skal være. Der bliver bestemte emner for hver gang, så det er ikke sådan noget løst noget, men en meget konkret plan for konstruktiv snak. Det er f.eks. emner som at finde fokus og få overblik, blive bedre til svære samtaler, eller at styre sit liv i en ønsket retning der er på dagsorden. Jeg kan godt lide at der er en plan. Så vi mangler bare en gruppe mænd som har mod på at være med. Jeg tror der er meget hjælp at hente i sådan et fællesskab.

Ud over Jan og Mogens er også Leif Hvilshøj og Martin Henriksen med i gruppelederteamet. Det er Mogens Westergaard Jensen, der tager imod tilmeldinger på telefonen i denne omgang, og han opfordrer alle mænd, der står i en livskrise, til at tage imod tilbuddet.

  • Det er for mænd der f.eks. har været igennem en skilsmisse, har mistet et arbejde eller har været ramt af stress. Det behøver ikke være noget konkret, der kan jo være mange grunde til at livet gør ondt. Men det er helt sikkert godt at dele med andre, så det er bare med at ringe eller skrive på vores mail, også hvis man har spørgsmål eller er i tvivl.

Frivilligcenter Skive lægger hus til, og støtter op om projektet på forskellig vis, bl.a. ved at dække de udgifter, der er forbundet med det. Det er selvfølgelig gratis at deltage i et Kom Videre Mand forløb. Det er et projekt, som også er i gang på mange andre frivilligcentre, og konceptet er udviklet af mandecoach Jørgen Juul Jensen fra Mandecenteret i København i et samarbejde mellem Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark og Socialt Udviklingscenter. Det har vist sig effektivt til mænd i forskellige typer af krise og på forskellige stadier.

Interesserede mænd kan henvende sig til Mogens på telefon 22529899 eller på Kom Videre Mand Skives mail: kvmskive@gmail.com. Man kan se mere op projektet på Frivilligcenter Skives hjemmeside.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk