Kommunalt ansatte arbejder

Foto: Skive Kommune
NYHEDER:

Selv om mange kommunalt ansatte i disse dage arbejder hjemmefra, er der ikke tale om, at påskeferien for dem bliver ekstra lang i år. Lærere og administrative medarbejdere er nogle af dem, der ganske vist er sendt hjem, men som arbejder for fuld kraft.

Der er mange faggrupper blandt de ansatte i Skive Kommune. Fælles for dem alle er, at de er på arbejde – uanset om de er sendt hjem eller stadig møder ind, som de plejer.

Den største gruppe tæller det sundhedsfaglige personale som sosu-assistenter, syge- og sundhedsplejersker og ergo- og fysioterapeuter. De udgør næsten 40% af de ansatte i kommunen. Og selv om for eksempel plejecentre for tiden er lukkede for besøg, skal de ældre på centrene passes. Derfor arbejder sosu-assistenterne og -hjælperne nærmest, som de plejer.

Lærerne har travlt med at tilrettelægge online-forløb og vejlede eleverne og nogle tilfælde forældrene i, hvordan arbejdet med de digitale undervisningsmidler skal foregå. Så der bliver chattet, talt i telefon og holdt videomøder for at sikre, at eleverne er med på, hvordan opgaverne skal løses. Samtidig bliver der kommunikeret på tværs blandt lærere og ledelse, sådan at de hele tiden kan hjælpe hinanden til at blive bedre til at håndtere den særlige situation.

Håndsrækning til erhvervslivet
Blandt de administrative medarbejdere bliver byggesager og andre godkendelser behandlet som normalt. Det foregår bare fra en computer på et andet sted end på rådhuset – og møder bliver i størst mulige omfang holdt via videokonferencer. Der er også medarbejdere i økonomiafdelingen, der har travlt med at servicere erhvervslivet. Skive Kommunes økonomi-udvalg godkendte i tirsdags en håndsrækning til erhvervslivet, så der for eksempel er mulighed for straksbetalinger af fakturaer og fremrykning af planlagte varebestillinger og andre opgaver.

-  Måske er der nogen, der går og forestiller sig, at de kommunalt ansatte i år får en meget lang påskeferie på fuld løn. Der er der på ingen måde tale om. Mange af vores medarbejdere har faktisk mere travlt – også selv om det foregår fra hjemmecomputeren – end de normalt har, fordi der ligger en stor opgave i at tilpasse sig den nye situation på meget kort tid. Der er både borgere og et erhvervsliv i den anden ende, der er dybt afhængige af den service, vi som kommune leverer. Det er der hele vejen rundt en stor forståelse for blandt vores medarbejdere, så de gør, hvad de kan for at gøre hverdagen så normal for borgerne som muligt i en tid, der er svær for os alle sammen, siger Jan Lund-Andersen, der er direktør i Kultur- og Familieforvaltningen i Skive Kommune og talsmand for kommunens krisestab.

For at give et indblik i den forandrede hverdag, som mange af de kommunalt ansatte oplever, laver vi en lille serie af interviews med nogle af dem.  

Følg med på skive.dk og coronasmitte.dk

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør

mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk