Kom til indvielse af faciliteter til friluftslivet ved Jordbro Engså

Foto: Skive Kommune
NYHEDER:

I forlængelse af vådområdeprojektet om Jordbro Engsø, som blev indviet i august 2016, har et lokalt grønt partnerskab stået for indretningen af området med faciliteter til friluftslivet.

Der er etableret afmærkede vandreruter med tilhørende parkeringspladser, borde/bænke, madpakkehuse, handicaptoilet, fugleskjul og en platform i søen, så man kan sidde og nyde en stille stund eller fange vandinsekter eller lignende. Og plancher fortæller bl.a. nu historien om afvandingen af ådalen og skabelsen af Jordbro Engsø.

På søndag den 25. august kl. 10 er der officiel indvielse af partnerskabets store arbejde. Der er taler ved Formanden for Viborg Kommunes Klima- og Miljøudvalget Stine Damborg Hust, formanden for Skive Kommunes Udvalg for Miljø og Teknik, Jens Peder Hedevang, direktør Anne Lawaetz Arhnung, Landbrug & Fødevarer og formanden for LAG Skive-Viborg LAG Jens Poulsen.

Efter indvielsen åbner det efterhånden årlige Sømarked med aktiviteter for alle aldre frem til kl. 17.

Landskabsarkitekt Bendt Nielsen har været ekstern konsulent for partnerskabet og har sammen med de frivillige kræfter været med på arbejdsdagene.

- Det var været en stor fornøjelse at være med, når de lokale tog fat. Og de har virkelig formået at udføre et stort og meget vigtigt arbejde til gavn for både lokalsamfundet og gæster udefra. Nu kan alle lægge vejen om Jordbro Engsø. Rigtigt mange lokale fra både Ørum-siden og Borup-Knudby-siden af ådalen har afmærket stier, placeret borde og bænke, grills m.v. og sat stativer op til oversigtskort og formidlingstavler. Det har været enormt hyggeligt, og nu har vi mange lokale ejere af projektet, fortæller Bendt Nielsen.

Fakta: Partnerskabet består af Taarup Borgerforening, Ørum Borgerforening, Sdr. Ørum-Taarup Landvindingslag, Friluftsrådet, Danmarks Naturfredningsforening, Skive Kommune og Viborg Kommune.

Naturstyrelsen, der har gennemført vådområdeprojektet, er løbende blevet orienteret om partnerskabets forslag og idéer. Partnerskabets aktiviteter er finansieret af: LAG Skive-Viborg, Realdania, Friluftsrådet og Skive og Viborg Kommuner. Endvidere donerede Sdr. Ørum-Taarup Landvindingslag sin kontante beholdning til partnerskabet ved pumpelagets nedlæggelse.

Mødested: ”Kærhuset”, Gammelstrupvej 8, Knudby, 8831 Løgstrup.

Inviterede: Viborg Byråd, Skive Byråd, lokale samarbejdspartnere, sponsorer, leverandører, naboer, offentligheden og lokalpressen.

Program:

 • Kl. 10.00: Velkomst og indvielsestaler ved:
  - Formanden for Viborg Kommunes Klima- og Miljøudvalget Stine Damborg Hust
  - Formanden for Skive Kommunes Udvalg for Miljø og Teknik Jens Peder Hedevang
  - Direktør Anne Lawaetz Arhnung, Landbrug & Fødevarer 
  - Formanden for LAG Skive-Viborg LAG Jens Poulsen
  - Ordstyrer: Konsulent Bendt Nielsen, Ry
 • Ca. kl. 10.25: Pølser og sodavand/øl til ca. 200 deltagere.
 • Ca. kl. 10.45: Afslutning på indvielsen.


Herefter er der Sømarked – se særskilt annoncering på bl.a. Facebook (Jordbro Engsø). Alle er velkomne, og I er meget velkomne til at sende indbydelsen videre i jeres netværk. Arrangører: Viborg Kommune og Skive Kommune i samarbejde med Taarup Borgerforening og Ørum Kultur- og Landsbyforening

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør

mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk