Klar til oplæring på plejeområdet

Foto: Pixabay
NYHEDER:

I starten af næste uge vil en række medarbejdere fra Skive Kommune være de første til at prøve kræfter med et nyt e-læringsforløb. Det skal klæde dem på til at varetage opgaver inden for hjemmeplejen og på plejecentrene – hvis behovet skulle opstå som følge af coronakrisen.

Nu er Skive Kommune tæt på kunne klæde andre faggrupper på til at varetage opgaver inden for hjemmeplejen eller på plejecentrene. I næste uge starter det første hold på et e-lærings-forløb, der skal gøre dem klar til at stå for personlig pleje og hygiejne, det at give medicin, og hvad der ellers kan være af opgaver i plejesektoren. Det sker for at forebygge mangel på plejepersonale i Skive Kommune som følge af coronasmitten.. Ved at deltage i et e-læringsforløb, der er udviklet af Social- og Sundhedsskolen i Skive, kan de pågældende medarbejdere i løbet af to dage blive klar til at rykke ud og give en hånd med.

- Det er vigtigt at understrege, at det slet ikke er der, vi er. Indtil videre er der udelukkende det uddannede plejepersonale, der varetager opgaverne i hjemmeplejen og på plejehjemmene. Men vi ved ikke, hvordan situationen udvikler sig i løbet af den kommende tid. Derfor vil vi hellere være på forkant og allerede nu klæde andre personalegrupper på til at kunne varetage de kritiske funktioner i forbindelse med de kommunale plejeopgaver, siger Jan Lund-Andersen, der er direktør i Kultur- og Familieforvaltningen i Skive Kommune og talsmand for kommunens krisestab.

Første hold i næste uge
Undervisningen er bygget op af et seks-timers-modul til hver af de to dage, det varer. Det første hold med op til 25 deltagere starter op i begyndelsen af næste uge. Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen arbejder lige nu på højtryk for at få de sidste, praktiske detaljer på plads. Men selve e-lærings-forløbet ligger klar til de medarbejdere, der skal deltage i det.

Deltagerne kommer til at læse og gennemgå PowerPoint-oplæg, film, øvelser, svare på refleksionsspørgsmål med mere. Herigennem vil de få den fornødne baggrundsviden og dermed blive klar til at møde på at kunne møde borgeren og samarbejde om plejeopgaver – enten i hjemmeplejen ude hos de enkelte, plejekrævende borgere eller på et af plejecentrene i Skive Kommune.

Hurtigt arbejde
Jan Lund-Andersen roser Social- og Sundhedsskolen og forvaltningen for at have arbejdet hurtigt med at få dette e-læringsforløb stablet på benene.
- De har på utrolig kort tid fået et forløb skruet sammen, som vores fagfolk har godkendt. Sagen blev behandlet i hoved-MED i tirsdags, og i går blev der sendt et brev ud til cheferne i Skive Kommune om, at de medarbejdere, de indgår aftale med om at følge forløbet, skal melde sig til i slutningen af denne uge. Det er godt nok med kort varsel, men tingene går jo lidt hurtigt for tiden. Vi har allerede fået de første positive tilbagemeldinger fra medarbejdere, der er klar til at gøre en forskel for vores ældre borgere i en presset situation – også selv om det ligger uden for deres fagområde, siger han.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk