Kampagne: Hensynsfulde hundeejere

Foto: Pixabay
NYHEDER:

Saml hundens høm-høm op i din pose. Tjek.

Slå en knude. Tjek.

Smid posen i en skraldespand. Tjek.

Altid i skraldespanden Det er budskabet i en kampagne, som Miljøstyrelsen i denne tid gennemfører for at sikre, at de små hundeposer ender i skraldespanden og ikke på gangstien eller i en busk.

Det sker lidt for tit, at hundeposer ligger og flyder. Det er plastikaffald, som ikke hører hjemme i naturen. Med kampagnen gør Miljøstyrelsen alle hundeejere opmærksom på, at poserne altid skal i en skraldespand.

Hensynsfulde hundeejere Langt de fleste danske hundeejere er meget hensynsfulde. På få år er hundeposen blevet fast inventar sammen med snoren, når Fido og ejeren skal have motion og frisk luft. 

Det er en imponerende adfærdsændring, at det på kort tid er blevet helt normalt at samle hundens efterladenskaber op. Rigtig mange danskere sætter pris på den lille indsats, hundelufterne gør.

Kampagnen består af en lille tegnefilm, hvor en mand og hunden Fido går en tur og taler lidt sammen om det, de oplever. Fido lægger en høm-høm og beder manden samle den op og lægge posen i en skraldespand. Den lille hyggelige film bliver spredt på sociale medier, og hundeejere må meget gerne dele med, synes godt om og kommentere.

Bioposer skal også i skraldespanden En udbredt misforståelse blandt hundeejere er bioposer eller genbrugsposer.

- De indeholder alle sammen plastik, og derfor skal de også i skraldespanden. Selv mindre mængder plastik hører ikke hjemme i naturen. Derfor er den enkle huskeregel, at alle hundeposer skal i skraldespanden, siger funktionsleder Nanna Dreyer Nørholm fra Miljøstyrelsen.

 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk