Hjælp at hente for udsatte borgere

Foto: Pixabay
NYHEDER:

Hvis en udsat borger bliver syg og skal holde sig indendørs for at undgå smittespredning af coronavirus, er der hjælp at hente i Skive Kommune. Et korps af opsøgende medarbejdere er i gang, selv om mange offentligt ansatte for tiden arbejder hjemmefra.

Det kan være en førtidspensionist, der er psykisk sårbar. Eller en alkoholiker uden netværk. Eller én, der slet og ret ikke har noget netværk. Nogle af de udsatte borgere kan risikere at blive endnu hårdere ramt end mange andre, hvis de skulle blive syge og være nødt til at holde sig hjemme. Men Skive Kommune har under Center for Psykiatri og Rusmiddel nogle opsøgende medarbejdere ansat, der tager sig af de udsatte borgere. Det gælder også nu, selv om coronakrisen har ramt os.

- Der er nogle borgere, der ikke har noget netværk at trække på, hverken har MobilePay, netbank, de er ikke på Facebook og er i det hele taget uden adgang til de muligheder online, som mange af os benytter os af som en selvfølge. Dem skal vi naturligvis passe særligt på. Mange af dem vil også være i risikogrupperne i forhold til at blive smittet med coronavirus, siger Jan Lund-Andersen, der er direktør i Kultur- og Familieforvaltningen i og talsmand for krisestaben i Skive Kommune.

- Derfor er vores opsøgende medarbejdere nogle af dem, der stadig er i gang. Og vi vil opfordre borgerne til at kontakte dem, hvis behovet er der. For det kan for tiden være endnu mere svært at få hverdagen til at hænge sammen for de udsatte borgere. Og opfordringen til at kontakte de opsøgende medarbejdere gælder naturligvis også andre, som bliver opmærksomme på, at nogle af de udsatte borgere kan have et behov for hjælp, siger han.

De opsøgende medarbejdere vil hver gang, de kommer ud til en borger, undersøge problemets omfang og selv løse det relativt hurtigt, hvis det er muligt. Hvis problemet er af mere omfattende karakter, eller hvis der er tvivlsspørgsmål, sørger de for at kontakte en sagsbehandler. Her vil formålet være at få etableret et samarbejde mellem den udsatte borger og kommunen.

- Udover at støtte borgeren akut, har indsatsen til formål at bygge bro mellem borgeren og det offentlige system, således at borgeren ikke bliver yderligere udsat, siger Jan Lund-Andersen.

De opsøgende medarbejdere arbejder uden bevilling. Det vil sige, at det står enhver frit for at kontakte dem. Der er ikke en service, borgeren skal have bevilget fra kommunens side.
 
De opsøgende medarbejdere kan på hverdage mellem 8-15 træffes på:
Tlf.: 99 15 73 84
Mail: akuttilbuddet@skivekommune.dk

Følg med på skive.dk og coronasmitte.dk

 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk