Glæde over nominering som Årets Ungdomskommune

NYHEDER:

Otte kommuner ud af landets 98 er nomineret til prisen som Årets Ungdomskommune – og én af dem er Skive.

Reaktionen på skulderklappet er ikke til at tage fejl af i Kultur- og Familieforvaltningen hos Skive Kommune:

- Det er simpelthen skønt, at Skive markerer sig så flot og er indstillet til en pris, som tager udgangspunkt i kommunens tilbud til unge – for det er jo en målgruppe, vi gerne vil fastholde og tiltrække på egnen, siger kultur- og fritidschef Kent Sørensen.

Han peger på, at foreninger og kommune, herunder skolevæsnet og Kultur & Fritid, tager et gensidigt ansvar for at tilbyde egnens ungdom gode fællesskaber, som involverer, udvikler og giver plads til medbestemmelse:

- I Skive Kommune lægger vi stor vægt på at få børn og unge til at indgå i meningsfulde fællesskaber i samarbejde med det lokale foreningsliv og Ungdomsskolen-Skive. Derfor betyder det meget, at indsatsen giver gode resultater – og det er en bonus, at det bliver bemærket udadtil af Dansk Ungdoms Fællesråd, og fremhævet som én af begrundelserne for, at kommunen er indstillet til prisen, lyder det.

Plads til indflydelse og ungdom
Dansk Ungdoms Fællesråd lægger desuden vægt på, at unge i Skive har gode muligheder for at få indflydelse. Det kan de bl.a. via Skive Kommunes Ungdomsråd, som med 10 unge i alderen 15-27 år i spidsen afholder arrangementer for Skives ungdom.

Dertil er Dansk Ungdoms Fællesråd betaget af et ganske særligt miljø i Skive, som tiltrækker børn og unge fra nær og fjern: nemlig Hal-A Skive Streetsportcenter, hvor stærke frivillige kræfter har foldet den uorganiserede streetsport ud som et alternativt tilbud til de traditionelle idrætsforeninger.

Hal-A har såmænd også gjort indtryk i sin hjemkommune og var blandt de nominerede til Skive Kommunes Kulturpris 2019.

Det er ikke første gang, Skive er med i opløbet om at blive kåret som Årets Ungdomskommune. Det skete også i 2015, hvor Skive løb med 2. pladsen. Prisen er blevet uddelt siden 2006.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk