Glade jul, Skive er cool…

NYHEDER:

Skive Kommune skyder den 18. december en kampagne i gang med en lokal, moderne tolkning af julesalmen ’Glade jul’ – flot fremført af Korrødderne fra Skive Musikskole.

Teksten i sangen slår budskabet i kampagnen an, for ud over at Skiveegnen er cool, skal historierne nemlig frem fra skjul. For  har så mange gode historier på egnen, og på websitet aaretdergik.dk kan du finde en top 30 fra 2019.

Alle kan stemme på deres favorithistorie og være med i konkurrencen om fede, lokale præmier. Ud over julesangen, som kan opleves på de sociale medier, i Radio Skive, i Cinema3 og på aaretdergik.dk, får alle husstandsomdelt et ark med julepynt – selvfølgelig med en god historie, som også kan afhentes på Skive Bibliotek.

Formålet med kampagnen er dels at skabe opmærksomhed om alle de gode historier fra egnen og herigennem skabe en lokal stolthed blandt borgere og aktører. Samtidig skal det sætte fokus på et nyt netværk – ’Klub 78xx’ – for unge, der tidligere har boet på Skiveegnen. Mange af de unge kommer hjem til jul, og håbet er, at forældre og andre borgere på egnen vil sprede budskabet og invitere dem ind i ’Klub 78xx’. For som pigerne så smukt synger i julesangen, er der på Skiveegnen noget for både store og små. Meget af det grønne og lidt af det blå. Og vil vi alle ikke gerne, at de unge mennesker vender hjem til det igen efter uddannelse, arbejde eller andre eventyr?

Masser af karrieremuligheder
- Klub 78xx er et nyt fællesskab for de fraflyttede unge, som vi vil bruge til at holde kontakten til Skiveegnen varm. Mange af de unge er positive over for og stolte af deres hjemegn, men samtidig er der en vis stigmatisering forbundet med det at flytte tilbage. Det opleves ikke helt ligeså cool i omgangskredsen, og der er derfor visse barrierer forbundet med en eventuel tilbageflytning. Dét skal vi forsøge at gøre op med ved at gøre de unge mere bevidste om den udvikling, der er i gang på egnen og få deres øjne op for, at der er
masser af karrieremuligheder hos egnens virksomheder. Samtidig kan de i netværket blive knyttet tættere sammen,’ siger Helle Dalsgaard Pedersen, der er bosætningskonsulent i Skive Kommune.

Det er ikke bare unge fra Skiveegnen, der flytter til eller tæt på de større studiebyer, kort efter at ungdomsuddannelsen er kommet i hus. Det er et generelt mønster, man ser i mange af landets kommuner efter årtiers centralisering af bl.a. uddannelsessystemet.

- Det er helt naturligt, at mange unge flytter fra kommunen for at tage en videregående
uddannelse. Men hvis ikke vi gør en aktiv indsats og fortæller dem om den udvikling, der sker her på vores egn, er sandsynligheden for, at de bliver i storbyerne, langt større. Ganske enkelt fordi de er af den overbevisning, at det er en udfordring at finde det rigtige job i hjemkommunen ikke bare til sig selv, men også til deres partner. Vi skal vise dem, at vi er med helt fremme, bl.a. når det gælder innovation inden for den grønne omstilling,’ siger hun.

Naturen og familien som trækplaster
Analyser viser gang på gang, at danskere generelt ønsker at bo tæt på naturen, familie og sociale relationer. Til trods for at Skiveegnen i vid udstrækning kan tilbyde fraflyttede unge disse kvaliteter, vender egnens unge ikke retur i samme omfang, som unge på landsplan generelt gør. Når man ser på tallene, ligger Skive Kommune under landsgennemsnittet i denne sammenhæng. Det er også én af grundene til, at Klub 78xx nu ser dagens lys.

Arrangementerne, der kommer til at foregå i Klub 78xx, vil ikke udelukkende have en faglig karakter. Der vil også blive arrangeret netværksskabende aktiviteter, hvor det sociale element er i fokus, for netop det sociale element står højt på listen, når tidligere borgere vender retur.

Gevinst for erhvervslivet
Det nye netværk er også en potentiel gevinst for egnens erhvervsliv.

- Det er alt andet lige lettere at fastholde en medarbejder, hvis vedkommende falder godt til i kommunen. Her har en ung person, som er vendt hjem til sine rødder nogle fordele i forhold til relationer til familie og venner fra tidligere. De har et veletableret netværk, kender til lokalområdet og kulturen på egnen, og det betyder meget i en fastholdelsesindsats, siger Helle Dalsgaard Pedersen. Hun peger også på, at Skive Kommune allerede har en række ordninger, der kan gøre det lettere at finde job i kommunen, blandt
andet PARTNER JOBmatch. Herigennem kan en ægtefælle til en medarbejder på Skiveegnen få hjælp til at finde et job.

Tilmeld Klub 78xx og vind fede præmier
Skive Kommune inviterer alle unge, der tidligere har boet på Skiveegnen i et af 78xx-postnumrene til at melde sig ind i netværket på aaretdergik.dk/klub78xx. Som medlem får de fraflyttede unge muligheden for at høre om alt det nye, der sker på egnen, de bliver inviteret til sociale events samt får information om relevante jobmuligheder, studiejob, praktikpladser, studiesamarbejder med mere.

Den 10. januar trækkes der lod blandt alle tilmeldte i Klub 78xx om fem VIP-billetter til Skive Festival samt ti ’Du ved, du er fra SKIVEegnen, når…’-plakater.

FAKTA – Stem på årets historie fra Skiveegnen og vind
Den 10. januar trækkes der lod blandt alle, der har stemt på årets historie på aaretdergik.dk.
Hovedpræmie:

  • 2 billetter til Mads Langer i Kulturcenter Skive den 1. februar 2020 inkl. spisning før koncert.

Ekstrapræmier:

  • Smagsoplevelse for 2 i Østersbaren, Glyngøre Shellfish.
  • Tur for 2 i glaskajak fra Marienlyst Strand ved Vision Kayak.
  • Rundvisning på Staarup Haandbryg for op til 15 personer inkl. smagsprøve.
  • 5 x 2 billetter til Engage Festival i Skive den 22. august 2020 i Skive.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk