Frivilligcenter Skive søsætter coronaprojekt: Telefonmakkere i Skive

Foto: Pixabay
NYHEDER:

Lige siden regeringen meddelte, at vi alle sammen skulle holde afstand og mange af os skulle blive hjemme, har Frivilligcenter Skive været lukket ned og medarbejderne har arbejdet hjemmefra.

Der er opstået nye behov for samvær og mange oplever at tiden er lang, og at alenetiden kan være svær. Også mennesker, der normalt ikke har brug for at række ud efter hjælp, oplever at den manglende sociale kontakt til andre kan være udfordrende, kedelig og lidt trist. Der er opstået mange nye initiativer og projekter i forbindelse med Coronakrisen, og de store organisationer som Ældresagen, Røde Kors og mange andre har oprettet særlige frivilligtjenester for at afhjælpe de nye udfordringer, som mange står i.

Lokalt har Frivilligcenter Skive samlet trådene og lavet en god oversigt over de tilgængelige tilbud på deres hjemmeside. Der kan man se, hvad der findes både lokalt og landsdækkende.

Men tanken om at der mangler noget mere lokalt har presset sig på. Nini Jolander, leder af Frivilligcentret siger:
" Vi hører, at de mange frivillige savner deres frivillige arbejde, som jo er en vigtig del af deres normale liv. Samtidig er der rigtig mange, der synes det er lidt ensomt eller kedeligt at skulle holde afstand og som savner en at tale med." Hun fortsætter:

"Så vi tænkte, at vi kan slå to fluer med et smæk: Frivillige der ikke kan passe deres normale frivillige arbejde, eller nye frivillige der har lyst og tid til at gøre en indsats i denne nye situation, kan være frivillige hjemmefra og gøre en forskel på afstand. Samtidig kan de, der føler sig lidt alene, få en telefonmakker at tale med og dele lidt af hverdagen og denne mærkelige tid med."

Telefonmakkere i Skive er lokalt, frivilligt og gratis. Frivilligcentret koordinerer projektet og matcher frivillige med mennesker der gerne vil have en telefonmakker. De taler så sammen efter nærmere aftale, typisk en gang eller to om ugen, eller som man nu aftaler.

Ideen er, at man kan få en telefonmakker hvis man synes, tiden er lang og hvis man savner kontakten til andre, føler sig isoleret, ensom eller bare keder sig, nu hvor hverdagen og vores sociale muligheder er anderledes og begrænsede.

Projektet er ganske lavpraktisk og enkelt at gå til:
Alle der har lyst til at blive frivillige telefonmakkere melder sig til Frivilligcentret. Efter en afklarende snak om, hvad det indebærer at være frivillig telefonmakker får man en god vejledning i, hvordan man griber det an.
Alle dem, der ønsker sig en makker som ringer dem op melder sig også til Frivilligcentret, som så matcher de frivillige med dem derhjemme. Man får en fast telefonmakker med en lille prøvetid, så begge kan finde ud af, om det er hyggeligt at tale sammen...ellers finder Frivilligcentret en ny.

Forhåbentlig opstår der hyggelige samtaler, og begge parter får helt sikkert glæde af en ny kontakt og en anden måde at mødes på end ellers.

Både frivillige og interesserede kan melde sig til Frivilligcenter Skive på mail: info@frivilligcenterskive.dk, telefon 22102148 eller via hjemmesiden.

 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk