Frivilligcenter Skive sætter fokus på Generalforsamlinger til næste Frivilligtræf

NYHEDER:

Efter et par vellykkede Frivilligtræf i 2019 er der nu lagt en ny serie Frivilligtræf i kalenderen for 2020.

Første gang bliver mandag den 3. februar, hvor Frivilligcenter Skive inviterer til en givende og hyggelig aften for frivillige og foreninger. Ideen med Frivilligtræf er, at folk der er engageret i det frivilligt arbejde (eller kunne tænke sig at blive det) kan møde hinanden, dele erfaringer og netværke på kryds og tværs.

Frivilligcenter Skive spurgte deltagerne på det seneste Frivilligtræf, hvad de kunne ønske sig af sådan en aften, og på baggrund af deltagernes input vil der fremover være et lille fagligt input eller oplæg, eller et tema som man kan snakke ud fra. Frivillige er ofte travle mennesker, og på den måde kan man både blive lidt klogere og samtidig møde andre, der har samme glæder og bekymringer som én selv. Det er nemlig fantastisk at være frivillig og gøre en forskel for andre, men naturligvis er der også i den frivillige verden udfordringer og problemer, som det er godt at dele.

Temaet for februars Frivilligtræf er den årlige generalforsamling, som næsten alle foreninger holder her i forårsmånederne. Ofte bliver generalforsamlingen en noget tør omgang, hvor den obligatoriske dagsorden er det eneste indhold og hvor bestyrelsen kæmper med at få medlemmerne til at bruge tid på at deltage. Og de der kommer, sidder ofte og dukker sig lidt, når der så er valg til bestyrelsen, for sæt nu nogen pegede i éns retning.

Sådan behøver det ikke at være, faktisk kan generalforsamlingen både indholdsmæssigt og socialt være et årligt højdepunkt, men det kræver en indsats fra bestyrelsen, og netop dette vil der på Frivilligtræf den 3. februar blive sat fokus på. Nini Jolander, leder af Frivilligcenter Skive, holder et lille oplæg, og der bliver lejlighed til at drøfte og stille spørgsmål og inspirere hinanden med input og ideer. Nini har arbejdet med frivillige foreninger i mange år, og har selv tydeligt kunnet se forskel på, hvordan generalforsamlingen forløber, alt efter hvilket forarbejde der er lavet, og hvordan der er blevet tænkt omkring planlægningen.

"Når nu man alligevel er tvunget til at afholde et stort fælles møde en gang om året for at overholde vedtægterne, ja så kan man lige så godt slå to fluer med et smæk og styrke medlemmernes engagement, kendskab, fællesskab samtidig med at de obligatoriske ting bliver taget hånd om på en ordentlig og meningsfuld måde", udtaler Nini Jolande

Frivilligcenter Skive inviterer både egne medlemmer og alle andre, der er interesseret i frivillige sociale aktiviteter, til at deltage i Frivilligtræf, som i øvrigt byder på virkelig god kage og er gratis, men man skal lige huske at melde sig til via Frivilligcenter Skives hjemmeside eller facebook, så der er kage nok til alle!

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk