Første spadestik til visionært autismecenter

Foto: Skive Kommune
NYHEDER:

Torsdag den 3. september kl. 13.30 tager Skive Kommune første spadestik til byggeriet af det nye autismecenter på Bilstrupvej – Metallic-grunden.

Nu tager Skive Kommune officielt hul på byggeriet af det nye autismecenter, som består af 39 nye boliger og tilhørende funktioner til borgere med autismespektrumforstyrrelser. Udover boliger skal der opføres en ny administrationsbygning, et aktivitetshus, samt et beskæftigelsesområde med brændeproduktion, som ligeledes er målrettet borgere med autisme. Autismecentret opføres på den tidligere Metallic-grund på Bilstrupvej i Skive.

”Med det nye autismecenter er Skive Kommune fortsat et fyrtårn på autismeområdet”, siger Niels Ole D. Nielsen, formand for Sundheds- Social- og Forebyggelsesudvalget.

Byggefirmaet Knudsgaard A/S er totalentreprenør på byggeriet af det nye autismecenter. Firmaet har i samarbejde med arkitektfirmaet Skala Arkitekter A/S og ingeniørfirmaet D.A.I. udarbejdet et spændende og visionært projekt, hvor der er en god balance mellem arkitektur, bæredygtighed og funktionalitet.

Arbejdet med opførelsen af de nye autismeboliger har været i gang i nogle år og i lidt længere tid end forventet. Det skyldes, at Skive Kommune i processen besluttede at indarbejde krav om, at byggeriet skulle opføres efter bæredygtige principper. Bæredygtighed i byggeri er i mange år blevet prioriteret
højt i Skive Kommune.

”Byggeprojektet har været lang tid under vejs, og nu glæder vi os til, at vi kan tage det første spadestik og dermed det første skridt i byggeprocessen. Vores borgere får nogle dejlige boliger, som både bliver opført ud fra deres behov og efter principper for bæredygtigt byggeri”, lyder det fra Skive Kommunes
Borgmester, Peder Christian Kirkegaard.

Der vil være velkomst og tale ved Borgmester Peder Christian Kirkegaard, og der vil være tale ved udvalgsformand Niels Ole D. Nielsen. Herefter tages spadestikket, og der sluttes af med forfriskninger.

Alle interesserede er velkomne til at deltage i spadestikket
Torsdag den 3. september 2020 kl. 13.30 på den tidligere Metallicgrund, Bilstrupvej, 7800 Skive.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk