App til landdistrikterne rulles snart ud

NYHEDER:

Skive Kommune har indgået aftale om 2-årigt forsøgsprojekt med MinLandsby ApS, med opstart i marts. Med app’en ’MinLandsby’ imødekommes efterspørgslen på koordination og overblik i landdistrikterne.

App’en ’MinLandsby’ er designet til at imødekomme landsbyers og lokalsamfunds aktuelle digitale behov. I dens nuværende version, har app’en fire funktioner:

  • Landsbynyheder, hvor brugerne kan oprette nyheder for deres landsby/område.
  • Landsbykalender, hvor foreningsarrangementer kan lægges ind.
  • Landsbylift, hvor der kan koordineres samkørsel.
  • Landsbykort, hvor byens og nærområdets faciliteter, seværdigheder mv. kan lægges ind.

I version 2.0, der efter planen skulle udkomme i marts, har landsbyerne desuden mulighed for at skrive en kort introduktionstekst om sig selv. Det er også i version 2.0 at byerne i Skive Kommune vil fremgå af oversigten.

Derudover har Skive Kommune mulighed for at sende information via app’en til udvalgte landsbyer, f.eks. om borgermøder, høringer mv.

App’en er gratis at benytte for landsbyerne og forhåbningen er, at især kalenderfunktionen skal afhjælpe udfordringer med at annoncere og koordinere arrangementer, i og mellem landsbyerne.
Kortfunktionen gør også app’en værdifuld for turister, der hurtigt kan få samme overblik som en lokal.
Kort og godt skulle app’en gøre det langt lettere, at få overblikket over, hvad der sker og hvad der er i de landsbyer, man er interesseret i.

”I Landsbyudvalget bakker vi fuldt ud op om initiativet og har anbefalet, at introduktionsmøderne til app’en afholdes hos de kommende brugere. App’en imødekommer en efterspørgsel, som vi har mødt mange af de steder, vi besøger i forbindelse med udvalgsmøderne. Når prøveperioden på to år er gået, vil vi evaluere på, om tilbuddet fra Skive Kommune bør gøres permanent”, udtaler Arne Bisgård, formand for Landsbyudvalget.

MinLandsby konceptet er efterhånden udbredt til flere hundrede landsbyer i hele landet og vokser hele tiden. MinLandsby tilbyder landsbyer, lokalsamfund og foreninger en platform, hvor de kan skabe overblik over arrangementer og lokale spots, samt fortælle de gode historier fra de mange fællesskaber i lokalsamfundene. MinLandsby samarbejder med flere kommuner fra hele landet og nu også med Skive Kommune.

”Vi glæder os til samarbejdet med landsbyerne i Skive Kommune og så ser vi frem til den nye version af app’en, der er på vej”, lyder det fra Rikke Skræddergaard, medstifter MinLandsby ApS, som netop i disse dage tager kontakten til Skive kommunes mange landsbyer. Er din landsby ikke blevet kontaktet, eller vil du bare gerne vide mere, så kan man kontakte MinLandsby på info@minlandsby.dk

Implementeringen af app’en vil ske i samarbejde med landsbyerne og Skive Kommune. Der vil i maj blive afholdt opstartsmøder i alle 6 af Landsbyudvalgets valgområder, hvor der undervises i bruges af systemet.

Hos Skive Kommune er håbet, at landdistrikterne tager godt mod tilbuddet og benytter sig af det. For som med sociale medier, er det brugerne der skaber indholdet og vedligeholder det.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør

mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk