Violinkoncert med Villads fra ”Vidunderbørn” og hans bror

Musik:

Torsdag den 20. oktober klokken 19.30 er der violinkoncert i Skive Kirke med brødrene Villads og Valdemar Littauer Bendixen.

Brødrene blev især kendt da Valdemar vandt guldmedalje i Berlingske Tidendes klassiske konkurrence forrige forår og da Villads bl.a. optrådte i efteråret i fjernsynsudsendelsen ”Vidunderbørn” på DR1. Samtidig vandt Villads i maj 2016 en 2. plads i Bundeswettbewerb i Jugend Musiziert, den største landsdækkende tyske konkurrence for unge.

Villads har haft Kim Sjøgren som læremester og mentor, og brødrene foretrækker at afholde deres koncerter i kirker på grund af den gode akustik der typisk er i kirkerum. Villads, der også spiller klaver, fortæller: ” Jeg spiller mest klassisk musik, men også folkemusik. Mine favoritkomponister er bl.a. Sibelius, Grieg, Khatchaturian og Sarasate, men ind imellem spiller jeg for eksempel hip hop derhjemme. Jeg kan faktisk lide mange forskellige slags musik. Udover musik spiller jeg bordtennis, maler, tegner og synger. Jeg har også spillet teater, men i øjeblikket kniber det med tiden til det. Jeg håber, at jeg kan blive solist og optræde over hele verden i fremtiden”.

Villads og Valdemar har med deres virtuose spil og charmerende fremtoning allerede begejstret publikum, dommere og TV-seere mange gange. I dag er Villads 14 år og Valdemar er 17 år og i deres repertoire indgår alt fra klassiske violinkoncerter til populære musikstykker, både ældre og nyere kompositioner. Deres uddannelse til violinister begyndte i Vrigstad i Sverige, da de var henholdsvis 6 og 8 år gamle. I 2011 og 2012 kom brødrene ind på ”Musikgymnasium Carl Philipp Emanuel Bach”, som er en eliteskole der, ligger under de to konservatorier i Berlin. De har begge deltaget i mesterklasser, og vundet 1. og 2. priser samt finalepladser i nationale og internationale musikkonkurrencer i Danmark, Sverige, Tyskland og Ungarn.

Så der er ingen tvivl om at der den 20. oktober venter publikum i Skive Kirke en spændende og enestående musikoplevelse. Koncerten arrangeres af foreningen Kultur på Tværs og Venligboerne i Skive og omegn samt Skive Bibliotek. Overskuddet fra koncerten gå til det frivillige flygtningearbejde i Skive Kommune.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk