Ulven kan opleves i Skive!

Musik:

Der er efterhånden konstateret ulve mange steder i Danmark – og ikke mindst her i Nordvestjylland.

Nu ligger det imidlertid helt fast; ulven kan ses i Kulturcenter Limfjord (KCL) onsdag 22. november. Her får KCL nemlig besøg af Danmarks vel nok ældste ulv; Ulven Peter – et kælenavn, som Peter Belli fik tilbage i 1965, efter at “Peter Belli og Les Rivals” blev opløst. Året efter blev de dog gendannet og indspillede Thøger Olesens danske version af The Kinks’ “A well respected man”, som blev til “Helt igennem respektabel”. Det blev starten på et langvarigt og godt samarbejde mellem Peter Belli og Thøger Olesen. Samarbejdet blev også til den udødelige evergreen “Ulven Peter”, der siden har hængt ved som Peter Bellis kælenævn.

Peter Belli debuterede som sanger tilbage i 1959, og hans første rigtige band var “Trefters”, som blev startet i Hvidovre ungdomsklub. Det var med dette band, at han i 1960 vandt årets Pop Melodi Grand Prix. Da var han kun 17 år. Det helt store gennembrud kom, da Peter Belli kom med i “Les Rivals”. I starten var han løst medlem af bandet, men han hurtigt tilbud om at blive frontfigur, hvilket han accepterede, og det blev startskuddet til en fantastisk karriere.

“Peter Belli og Les Rivals”, som de var kommet til at hedde, blev meget efterspurgte og turnerede nu over hele landet. De blev kaldt Danmarks svar på “The Beatles”, og agerede blandt andet opvarmning for både The Kings og Rolling Stones til deres respektive koncerter i Danmark.

Op gennem 70’erne og 80’erne gjorde Peter Belli sig mere indenfor dansktoppen, og flere sange blev dansktophits som f.eks. “Teddybjørn”, “Bedste” og “Ingen Regning”. Det blev ikke kun til ren dansktop. I 80’erne kom også to danske versioner af numre som Elton John’s “Your Song”, som blev til “Til dig” og Phil Collins’ “In the air Tonight”, der blev til “Menneskejagten” som viste, at Peter Belli var i en klasse for sig.

I 1989 begyndte Belli stille og roligt at vende blikket tilbage mod rocken. Dette skete i en dansk version af Travelling Wilburys “Handle with care” der blev til “En at bli’ som” med Hobo-ekspressen, der bestod af Johnny Madsen, Nanna, Billy Cross og selvfølgelig Peter Belli.

Samarbejdet i Hobo-ekspressen inspirerede Belli, og i 1991 udgav Peter Belli pladen “Yeah”, der skulle blive hans hjemkomst til rocken sammen med “De nye Rivaler”. Blandt andet spillede han på Roskilde Festivalen.

Siden dengang i 60’erne hvor det hele startede, er det blevet til tusindvis af koncerter, og Peter Belli har indspillet mere end 40 albums og kørt et ukendt antal kilometer rundt i landet for at optræde for publikum. Fødselsattesten siger 1943 – og i en alder af 73 år, har Peter Belli besluttet sig for at skrue ned for tempoet. Men først efter endnu en stor tur rundt i Danmark!

 -Hele året er sat af til at køre Danmark tyndt – og derefter tænker jeg så at køre band-bussen i garagen. Jeg har mere eller mindre stået stand by de sidste 50 år, altid været klar til at spille overalt, hvor der blev kaldt på mig. Men efter 2017 vil jeg kun spille få og udvalgte koncerter. Det er hårdt altid at skulle stå klar med et toptunet band – og derfor vil jeg nu sige farvel til den del, med en sidste stor turné”, fortæller Peter Belli.

Det bringer ham altså til Skive og til KCL, hvor Ulven optræder onsdag 22. november – i øvrigt i selskab med hans trofaste ulveunger Per Løkkegaard – guitar/kor, Marcus Winther-John – guitar/kor, Troels Skjærbæk – bas/ kor samt Jesper Thomasen – trommer.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk