Spil Dansk 2017 – musikkens festuge

Musik:

Hele Skiveegnen er med i det landsdækkende program for Spil Dansk ugen i uge 44. Programmet spænder vidt, fra møder med sangskrivere og trubadurer over korsang, klassisk musik, spillemandsmusik, fællessang, jazz og koncert for børn. Se oversigten på Skive.dk/spildansk

Hvert år i uge 44 får Spil Dansk hele landet til at sprudle af musik. Alle danskere har mulighed for at deltage i et arrangement lige rundt om hjørnet, og samtidig kan man høre dansk produceret musik både på DR’s kanaler og en lang række radiostationer.

Spil Dansk programmet består dels af arrangementer, hvor lokale musikere, orkestre og kor inviterer på musikalske oplevelser, dels arrangementer som er en del af Spil Dansk pakken, for eksempel ”Hit med sangskriveren” og ”Spil Dansk Solisterier” – samt en række lukkede projekter for særlige målgrupper.

Hit med sangskriveren og troubadouren!
Der bliver flere lejligheder til at opleve den ny musikskole i midtbyen i funktion, når to spændende personer optræder på musikskolen:

Et særligt arrangement i Spil Dansk er ”Hit med sangskriveren”, hvor man kommer tættere på fortællingen om, hvordan sang og musik bliver til. I år vil James Rasmussen underholde med sange og fortællinger fra sine år i Four Jacks.

Desuden kan publikum glæde sig til en nærværende morsom og musikalsk oplevelse når Mads Westfall, som er kendt som en passioneret trubadur og en musikalsk poet, indtager scenen for at fortælle om og synge sange fra sit liv.

Jazz og klassisk
Vores lokale Jazz-Kai, som er pianist i Skive Big Band og jazzbandet Four Jazz, underholder med jazz og evergreens i forlængelse af Spil Dansk koncerten på musikskolen onsdag aften.

Skive Kammermusikforening inviterer til en koncert med ”The Danish Clarinat Trio”, og Skive Jazzklub sørger med Copenhagen Soul Trio for musik i grænselandet mellem soul og gospel. I Det Røde Klubhus kan man glæde sig til at opleve Duo Adore på saxofon og cello.

Oplev lokale musikere
Mange af byens kor og orkestre holder åbent hus på deres øveaftener, og der bliver flere lejligheder til at deltage i fællessang i ugens forløb, for eksempel hos Dalsgaard Antik, hvor Det lille orkester inviterer på musik og fællessang, i Estvad-Rønbjerg Forsamlingshus, hvor Flyndersøkoret inviterer folk til syng-sammen-aften, og på Da Winti i Selde, som får besøg af Salling Spillemænds Underholdningsorkester.

Folkedanser- og Spillemandslauget inviterer alle til en times dejlig folkedansermusik som optakt til den ugentlige øveaften, og på Møllegården spiller harmonikaorkestret Aktiv Orkester.

Også for børn
To formiddage sker der noget for børn. Målgruppen er dagpleje og institutioner, men alle, der har mulighed for at deltage, er velkommen. Anja og Lars giver koncert på musikskolen for de 3-6 årige. På Svanen er der børnerytmik med Iben Barnwell.

Særlige arrangementer for skoler
Spil Dansk – pakken indeholder endvidere en række spændende ”lukkede” arrangementer for skoler og institutioner. I Skive Kommune er det Skive Musikskole, der står for koordinering af disse projekter. For eksempel får Hem skole ”musik på skemaet”, som er en workshop med en dansk musiker, gymnasiet får besøg af ”Jazzkaravanen” og Skiveegnens Herrekor er årets heldige modtagere af ”Kor Care”, som indebærer et besøg af en professionel stemmetræningskonsulent.  Sprogskolen afholder ”Play it forward-koncert”, som er øremærket til en gruppe eller forening, hvor der sjældent kommer livemusik. Hertil kommer masterclasses og mentorsessions til nogle af musikskolens talentfulde unge musikere.

Spil Dansk er musiklivets festuge
Spil Dansk ugen er musiklivets festuge i hele landet, og det foregår altid i uge 44. Spil Dansk sætter fokus på dansk musikkultur i bredeste forstand og er med til at fremme mangfoldigheden i dansk musiklivs fødekæder, fra amatører til professionelle og fra børn til ældre mennesker. Spil Dansk er med til at skabe grobund for sammenhængskraft og fællesskab i samfundet.

Oversigt over Spil Dansk arrangementer:
Spil Dansk på Skiveegnen:

  • www.skive.dk/spildansk kan man se oversigten over alle de aktiviteter, der finder sted, og som er åbne for alle. De fleste arrangementer er gratis. 
  • Se endvidere de enkelte arrangørers hjemmesider
     

Spil Dansk arrangementer i hele landet:

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk