Skive Festival får en ny og skarp profil med nye navne

Musik:

Selve navnet, Skive Festival, ændres der ikke på, men alt andet vil så at sige få navneforandring, så festivalen står knivskarp i profilen, når festivalen åbner dørene 1. juni i år.

Scene 1, som den store scene hidtil har heddet, får navnet ”Big Blue”, og Rolinu scenen i skoven hedder nu ”Little Green”. Årsagen til dette er både at den store scene ligger ved vandet og den lille i skoven, men i allerhøjeste grad også for at referere til to andre helt specielle ting i byen.

"Skive har et stort fremtidsprojekt i støbeskeen, kaldet Big Blue, ligesom Skive er en af Danmarks energibyer, med fokus på grøn energi, hvoraf tilnavnet Little Green kommer fra", udtaler PR ansvarlig Charlotte Danefeld. "Det giver en god kobling til byens eksisterende store brands, ligesom det giver en god synergi til ”Rent Liv”, som er kommunens brand. Vi har valgt netop disse navne, i håbet om at kunne bidrage til at styrke byens profil og synlighed, men også for selv at blive mere forankret lokalt. Man vil se mere Rent Liv på pladsen i år i bogstavelig forstand, for festivalen vil blive renere og grønnere end tidligere. Festivalen vil i foråret fortælle videre om de specifikke planer herfor.

Yderligere vil det store restauranttelt i vandkanten hedde ”Waterfront”, ligesom festteltet i vandkanten, der tidligere hed Zwei Grosse, nu vil hedde Beach Club. Dette for at skabe synergien til den fantastiske beliggenhed lige på stranden og i vandkanten.

Området i skoven vil stadig hedde Rolinu, da vi elsker det navn så meget, at vi ikke kan slippe det, så det er kun scenen i skoven, der vil skifte navn til Little Green. Hertil vil campen få navnet ”The Zoo”, fordi den er placeret på Dyrskuepladsen, og fordi det er en sjov association til de ”abekatte” der bor på campen under festivalen."

Nye indgange til festivalen
Gåturen langs industrihavnen er i og for sig ikke et smukt syn. Dette har længe ærgret festivalledelsen, og man har nu taget hånd i hanke og laver pr. 2017 to nye indgange, fra hver sin side af festivalen, som begge går igennem den smukke Krabbesholm bøgeskov.

Charlotte Danefeld udtaler; "Det skal være en oplevelse at komme på vores festival, også allerede inden man træder ind på pladsen. Det kan ikke komme bag på nogen, at vi har - hvis ikke den mest unikke placering af alle festivaler - så i hvert fald i top tre, og dette har vi ikke været dygtige nok til at benytte os af. Skoven og stranden emmer af stemning, og nu vil der komme endnu mere skov og strand i spil på Skive Festival. I skoven langs de nye indgange, skal der være kulturelle aktiviteter og diverse underholdning, ligesom der også vil være forskellige tematiserede boder og udskænkningssteder. Ruten vil være smukt dekoreret og belyst, og festivalen er i øjeblikket i dialog med mange af egnens kulturaktører, som vil gøre det til en fantastisk oplevelse at bevæge sig henimod Skive Festival. Også de to nye indgange blive navngivet med forankring i lokalhistorien, da den ene vil hedde ”Hovvejen” og den anden ”Svanedamsvejen”."

Ny pladsopbygning
Også på selve festivalpladsen vil der ske store forandringer. Hancockteltet, som i mange år er blevet en større og større succes, vil i år blive til et ”Hancockland”. Det betyder at Hancock nu vil blive bygget op som et område med tema og stemning. Hvad temaet er for Hancockland, løfter festivalen senere sløret for. Ligeså vil man gøre et ihærdigt forsøg på at tematisere alle andre barer, boder osv. på pladsen.

Festivalformand Klaus Sørensen udtaler: "Vi tror på, at ved at løfte stemningen gevaldigt på festivalpladsen, så understøtter vi også salget og festivalens eksistensgrundlag fremadrettet. Hvis folk synes, det er en oplevelse at komme på festivalen, og at der er meget mere end musik at tage på festival for, ja så ser vi dem også igen i årene fremad. Derfor så er det vigtigst for os, i forhold til de ansøgninger vi har for stagepladser, at de der kommer, har konceptet omkring deres bod på plads."

Så der er al mulig grund til at købe billet og få sin nysgerrighed stillet i 2017. Festivalen vil blive en festival, som man på mange måder aldrig har oplevet før. Om ikke så mange dage offentliggør Skive Festival deres fulde spilleprogram og spilletider, så det er tid til at planlægge sin Skive Festival 2017.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk