Matinékoncert med populært opera-sanger par

Musik:

Onsdag 6. september klokken 16 står Skivehus Rotary Klub bag en skøn musikalsk eftermiddag med det sangerparret Tove Hyldgaard og Tonny Landy, der har deres faste pianist med som akkompagnatør. Inden koncerten starter klokke 16.30 serveres der eftermiddagskaffe med hjemmebagt kage.

Tonny Landy , der blev 80 år den 30. juli i år, er en erfaren operasanger og skuespiller. Han debuterede tilbage i 1966 som operasanger på Det Kongelige Teater som Alfredo i La Traviata. Siden sang han på operaen i Lübeck og derefter 9 år ved operaen i Göteborg. I 1978 blev han fastansat ved Det Kongelige Teater, og han har frem til 1994 medvirket i mere end 700 forestillinger i 40 forskellige partier. Fra 1980 til 1994 var han forstander for Operaakademiet og siden 1986 har Tonny Landy undervist i sang på musikkonservatorierne i København og Aarhus.

Tove Hyldgaard er uddannet operasanger på Musikkonservatoriet i København og på Det Kongelige Teaters Operaskole. Hun var ansat ved Det Kongelige Teater fra 1969 og frem til 1994, hvor hun har sunget en lang række partier som f.eks. Adele i Flagermusen, Sophie i Rosenkavaleren og Adina i Elskovsdrikken. Hun har desuden medvirket i flere musicals, bl.a. på Det Ny Teater i musicalen Sound of Music, hvor hun spillede Abedissen. Gennem mange år har hun dannet musikalsk par med sin mand, tenoren Tonny Landy, og de optræder rundt omkring i landet til foreningsarrangementer, kirkekoncerter og meget mere.

Nu har publikum i Skive så mulighed for at opleve det kendte sangerpar ved denne matinékoncert, der giver et bredt indblik i parrets store repertoire.

Koncertens første afdeling er en buket i ord og toner sammensat af Johannes Møllehave over temaet ”Tro, håb og kærlighed”. Et forrygende festligt program med tekster, salmer og sange i forskellige genrer og fra forskellig tid – fra højskolesangbogen til Benny Andersen.

Anden afdeling af koncerten har titlen Så syng da....dansk. Et program med Danmark rundt i ord og toner, hvor Tove Hyldgaard og Tonny Landy præsenterer en buket af danske sange med relation til forskellige egne af Danmark - både i solo form og som fællessang med publikum, som kan glæde sig til en livsbekræftende eftermiddag i selskab med to af landets dygtigste sangere, der om nogen formår at skabe fælles livsglæde og samhørighed.

Koncerten arrangeres af Skivehus Rotary Klub i samarbejde med KCL, og koncerten er et led i KCL’s jubilæumsuge, og er rettet særligt mod det lidt ældre publikum. Billetter til koncerten kan købes via KCL’s billetkontor og via centrets hjemmeside.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk