De største Aarhus-hits bliver til teaterkoncert

De fem solister er klar til at tage Skive og KCL med en tur til Aarhus.
Foto: Kulturcenter Limfjord
De fem solister er klar til at tage Skive og KCL med en tur til Aarhus.
Musik:

’Made in Aarhus’ er en teaterkoncert, der hylder fem årtiers kendt musik med afsæt fra Aarhus. En perlerække af Danmarks allerstørste rock og pophits vil kunne opleves i helt nye fortolkninger. På scenen finder man Anette Heick, Trine Pallesen, Xenia Lach-Nielsen, Tomas Ambt Kofod og Kris Herman foran en forrygende 10 mands orkester.

Teaterkoncerten har Danmarkspremiere tirsdag 24. oktober 2017 i København og vil turnere rundt i hele landet, hvor den så lander i Kulturcenter Limfjord lørdag 25. november næste år.

De første kærester på månen’, ’Hammer hammer fedt’, ’Kun for mig’, ’Vimmersvej’ og ’Smuk og dejlig’. Disse sange vækker formentlig genklang hos langt de fleste, og det er blot nogle få ud af mange sange, som en lang række kendte sangere og musikere fra Smilets By gennem tiden har produceret. I den nye teaterkoncert ’Made in Aarhus’ hyldes en række Aarhus-musikere i en hitparade af sange. Publikum kan således opleve sange af Gnags, Jacob Haugaard, Thomas Helmig, Shit & Chanel, Medina, L.O.C, Bamses Venner, Tina Dickow og mange flere.

Teaterkoncerten ’Made in Aarhus’ fortæller kærlighedshistorier fra mere end 50 ikoniske sange, og i spidsen for det hele står kapelmester Mikkel Rønnow og den Reumert-vindende instruktør Anders Lundorph. Sange i helt nye versioner levendegjort af de fem skuespillere og sangere Anette Heick, Trine Pallesen, Xenia Lach-Nielsen, Tomas Ambt Kofod og Kris Herman.

Forestillingen instrueres af én af landets bedste, yngre instruktører. Anders Lundorph har skabt en række anmelderroste forestillinger på forskellige teatre, og til foråret står han bag musicalen ’Saturday Night Fever’. Den 3-dobbelte Reumert-vindende instruktør glæder sig meget til arbejdet med Aarhus’ store sangskat.

-Når man dykker ned i bunken af sange, opdager man, at lykken og kærligheden ikke kun findes i den store, storm-omsuste forelskelse, hvor man rejser ud mod solopgangen. Den findes i lige så høj grad i den helt almindelige og tilsyneladende trivielle hverdag. Man skal bare lære at se den. Man skal lære at se ham, der sidder ved busstoppestedet eller hende, der sidder i hjørnet på caféen, fortæller Anders Lundorph. Jeg har tænkt mig at lave en fortælling, hvor vi følger en række menneskers møder i livet. Vi møder alle sammen tusindvis af mennesker i vores liv, men lægger vi nogensinde mærke til, om de står med vores lykke i hånden? Som Gnags siger i én af sangene: ’For at lære at se, må man kigge’. Med ’Made in Aarhus’ kigger vi på sangene for at lære at se kærligheden, siger Anders Lundorph.

Danske og udenlandske arrangører har været med til at puste nyt liv i de sange som ikke bare Aarhus men hele Danmark kender og elsker. Med kapelmester Mikkel Rønnows 10-mands orkester lægger ’Made in Aarhus’ op til en stor musikalsk oplevelse.

-At røre ved Danmarkshistoriens allerstørste hits er noget man går til med lige dele ydmyghed og nysgerrighed. En stor del af det musikalske udtryk bliver de helt nye orkesterarrangementer, som vi håber skaber en kombination af genkendelsens glæde og nyskabende overraskelser. På den måde kan musikken forhåbentligt give plads til, at teksterne kan opleves på ny, fortæller kapelmester Mikkel Rønnow.

’Made in Aarhus’ er for de smukke og dejlige, de vilde kaniner, de første kærester på månen og alle dem, der står derude og banker på, og billetsalget til koncerten starter torsdag 1. december via KCL’s hjemmeside.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk