Vanilje mousse med bærsauce

Mad og drikke:

En frisk ny sommerdessert med Stevia har set dagens lys. Den passer til enhver anledning, hvad enten man lige vil sætte prikken over i’et efter en grill middag på terrassen, eller man befinder sig i sommerhuset, på ferie, på campingpladsen eller lignende. Opskriften er fra Hermesetas, så med SteviaSweet Drys Let kan man for god ordens skyld også lige spare et par kalorier. Stevia er tilsyneladende kommet for at blive, som sødemiddel, og er gået hen og blevet utrolig populært. Vanilje moussen er frisk og særdeles velsmagende og pikant. Og så kan man lige give den et ekstra pift med en lille likør som ”avec”. God appetit!

6 personer

Ingredienser:

2 blad gelatine

1 dl letmælk (1,5%)

1 vaniljestang, kornene (husk at gemme stagen)

200g yoghurt naturel

250g creme fraiche

1dl Hermesetas SteviaSweet Drys Let

Sauce:

300g bær (jordbær, hindbær eller blåbær)

½dl Hermesetas SteviaSweet Drys Let

1 spsk frugtlikør

Tilberedning: Udblød gelatinen i koldt vand. Hæld mælken, vaniljekornene og vaniljestangen i en gryde og lad det koge op. Tilsæt den udblødte gelatine og lad blandingen køle af. Tag derefter vaniljestangen op. Bland yoghurt, creme fraiche og Hermesetas Drys Let. Tilsæt mælkeblandingen og fordel i dessertskåle. Til saucen, moses bærrene og Hermesetas SteviaSweetaDrys Let og likør tilsættes. Stilles på køl i min. 2 timer. Serveres med bærsaucen.

 

   opskrift

      Portion

kJ

          2109

           351

kcal

           500

            83

Protein g

          22,8

           3,8

Kulhydrat/g

          12,7

           2,1

Fedt/g

          51,7

           8,6

Find selv flere opskrifter på:  www.hermesetas.dk

STEVIA

Hermesetas har lanceret en ny produktlinje, der kun er baseret på det nye natursødemiddel, Stevia. Alle de hidtil kendte Hermesetas produkter vil fortsat kunne fås, så de nye Stevia produkter er blot en ny linje, baseret på natursødemidlet Stevia. Alle Hermesetas produkter med SteviaSweet fås i de fleste dagligvarebutikker til 45,- kr.

FIND  INSPIRATION

Hermesetas har en hjemmeside www.hermesetas.dk, hvor man kan få inspiration via opskrifter til bagning, desserter, is eller noget ”sur-sødt”, som passer til de forskellige årstider. Dertil bugner det med generel information om hele produktlinjen, sødemidler og deres næringsværdi, ernæringstips, vægtkontrol, hvordan man beregner sit personlige Body-Mass Index samt information om de sikkerhedsmarginer, som EU har vedtaget for sødemidler.

Hermesetas fås enten som tabletter (den oprindelige blå, eller den nye røde), som Hermesetas Flydende eller som Hermesetas Drys-Let, ligesom alle 3 produkttyper også fås som SteviaSweet.

DOSERING

Hermesetas Drys Let er, som navnet antyder, let at dosere, idet 1 dl Drys Let svarer til 1 dl sukker. Man skifter altså blot sukkeret i opskriften ud på volumen, med Hermesetas Drys-Let.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk