Stjernekokke klar til at dyste om DM i Østersgastronomi på Mors

Mad og drikke:

Bocuse d´Or, Michelin, Årets Kok 2019 og Kokkelandsholdet er alle repræsenteret, når DM i Østersgastronomi for anden gang afvikles lørdag den 12. oktober 2019 i Danmarks Skaldyrshovedstad Nykøbing Mors. DM holdes sammen med Østers- og Muslingepremieren.

Sidste års vinder, Jeppe Foldager fra Restaurant Kanalen på Christianshavn i København, og som i 2013 vandt sølv ved Bocuse d´Or (det individuelle VM for kokke), har meldt sig klar til at forsvare sidste års sejr i konkurrencen.

Michelin har siden 2018 drysset en flot stjerne ud over Restaurant Jordnær på Gentofte Hotel. Herfra kommer Eric Vilgaard, der benhårdt går efter at få stjerner i den eftertragtede spiseguide. Der er kun en vej, og det er opad - alt andet vil være uambitiøst, er holdningen hos Eric Vilgaard, der driver restauranten sammen med hans kone Tina.

Jacob Jensbye har siden 2017 været en del af Kokkelandsholdet, og arbejder til dagligt i Anlægspavillionen i Holstebro. Han var sidste år med til at hente guld til Danmark med Kokkelandsholdet Junior ved VM i Luxembourg. Det er andet år, Jacob Jensbye deltager.

Også Årets Kok 2019, Kristoffer Ringsing, er klar til at give de øvrige deltagere kamp til stregen. Han blev udlært for fire år siden på Falsled Kro og har siden arbejdet på Michelin-restauranten Ti Trin Ned i Fredericia, det kulinariske tempel Restaurant Babette i Vordingborg og på Restaurant B-Spis i Næstved, der åbnede ved årsskiftet. Også Kristoffer Ringsing er en del af Kokkelandsholdet.

Mette Dahlgaard Jensen er på hjemmebane i Nykøbing Mors, hvor hun stammer fra. Hun er i dag køkkenchef på Restaurant Gemyse på Nimb i Tivoli i København. Hun har været produktudvikler på Aarstiderne på Krogerup Avlsgård, og gik senere i kokkelære hos Bo Bech på Pastian i København. Hun blev udlært fra Søllerød Kro, og har senest været køkkenchef hos Bo Bech på Restaurant Geist i København. 

Rune Kromann driver sammen med fru Anette Kromanns Køkken, der udbyder catering, teambuilding og kokkeskole samt konsulentarbejde indenfor fødevarer. Rune har erfaring fra bla. Hotel d’Angleterre, Palace Hotel, Glostrup Park Hotel, TV-udsendelsen “Stjernerne på slottet” i Frankrig, Mærsk Kantiner og faglærer på Erhvervsskolen Nordsjælland.

To af de lokale restauranter, der hylder Limfjordens fantastiske råvarer er Tambohus på Thyholm og Restaurant Limfjordens Hus i Glyngøre.

Henriette Bæk Laursen, Tambohus på Thyholm, deltager for andet år i træk - også denne gang med Frederik Havn fra Sandgaarden i Søndervig på siden.

Det er også andet år Daniel Justesen fra Limfjordens Hus i Glyngøre deltager, og formentlig også sidste i det regi. Han forlader Limfjordens Hus og drager til Aarhus, hvor han i 2020 skal stå i spidsen for en ny restaurant.

Formand for dommerkomiteen, der blandt andet tæller Michelin-kokke, bliver Per Mandrup, der er landets mest anerkendte dommer ved internationale kokkekonkurrencer.

Spændende oplevelser for publikum
DM i Østersgastronomi afvikles samme dag som DM i Østersåbning, der i år kan fejre 25 års jubilæum, samt DM i Champagnesabling.

- Jeg tør godt love, at det bliver en benhård dyst om hæder og ære, når de tre mesterskaber løber af stablen. Det her line-up af fabelagtige kokke til DM i Østersgastronomi, kommer stensikkert til at give publikum nogle fantastiske oplevelser på dagen, hvor også publikum får lov til at smage nogle af de mange spændende retter, kokkene sender op til dommerpanelet, fortæller Anders Heegaard, der er Vicepræsident i Kokkeforeningen Danmark og ansvarlig for konkurrencen.

Også i Morsø Kommune glæder man sig over interessen fra hele landet.

- Mors er stolte over at være værtsby for danmarksmesterskaberne, og de er med til at understrege Nykøbing Mors´ status som Danmarks Skaldyrshovedstad.  Vi glæder os over, at så mange kokke og tjenere fra øverste hylde fra hele landet kommer til Østers- og Muslingepremieren, som samtidig er med til at sætte Mors på Danmarkskortet, siger borgmester Hans Ejner Bertelsen.

Deltagerne til DM i Østersåbning og DM i Champagnesabling offentliggøres i løbet af et par uger.

Læs meget mere om hele arrangementet, der går under navnet Østers- & Muslingepremieren på www.skaldyrshovedstad.dk/premiere

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk